Mozaik
ROYAL MAIL

Paul McCartney na setu prigodnih poštanskih maraka
Objavljeno 11. svibnja, 2021.
Paul McCartney ima brojne glazbene hitove, titulu viteza, no sada će se bivši član Beatlesa naći i na poštanskim markama Royal Maila.

Britanski poštanski operater Royal Mail priopćio je da će izdati kolekciju od čak 12 maraka posvećenih McCartneyu i njegovu radu, ističući da time želi odati počast "jednoj od najvećih glazbenih ikona svih vremena".

Među poštanskim markama koje će biti objavljene u povodu iznimne karijere Paula McCartneyja nalazi se i set od osam naslovnica LP-a iz njegove solo karijere, a uključuje i njegov posljednji studijski album "McCartney III", koji je objavio u prosincu 2020. godine.

Preostale četiri poštanske marke sadrže slike koje obuhvaćaju tri desetljeća legendarnog McCartneya, dobitnika 18 nagrada Grammy, tijekom rada u studiju.

- Paul McCartney i dalje je ključna figura rocka i popa, umjetnik čije je nasljeđe neizmjerno, ali čiji rad i dalje izaziva pozornost javnosti i kritike. Ova serija poštanskih maraka prigodno je odavanje počasti jednom od izuzetno voljenih i cijenjenih glazbenika i glazbenoj ikoni u Velikoj Britaniji - rekao je David Gold iz Royal Maila.

Prije Paula McCartneya na poštanskim markama britanski Royal Mail je na isti način odao počast Davidu Bowieju 2017. godine i Eltonu Johnu 2019. godine. Bivši Beatle jedan je od najbogatijih glazbenika danas, s imetkom većim od milijardu dolara. H/T.K.
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

U IZRAVNOM PRIJENOSU NA HRT-U NASTUPIT ĆE DVADESET IZVOĐAČA

Premijerne izvedbe i jaka konkurencija na 71. Zagrebačkom festivalu

OSMI PUT U SLAVONSKOM BRODU

CMC 200 Slavonija fest: Parni valjak

Najčitanije iz rubrike