Novosti
STOŽER OBŽ

Umrla jedna osoba, 26 novozaraženih
Objavljeno 10. svibnja, 2021.

OSIJEK - Od posljedica zaraze koronavirusom u protekla 24 sata umrla je jedna  osoba s područja Osječko-baranjske županije, u dobi od 84 godine, a u Županiji je potvrđeno 26 novoboljelih osoba, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer Civilne zaštite.

Načelnik Stožera Ivan Hampovčan rekao je na konferenciji za novinare kako je u posljednja 24 sata laboratoriju osječkog Kliničkog bolničkog centra (KBC) analiziran 151 uzorak, od kojih je 26 bilo pozitivno na koronavirus.
Najviše novoboljelih, njih 10, ima prebivalište na području grada Osijeka, po dvije su s područja Belišća, Belog Manastira, Čeminca i Čepina, dok je u ostalim mjestima potvrđen po jedan slučaj zaraze.

Na bolničkom liječenju trenutno se nalazi 127 osoba, i to 99 u osječkom  KBC-u, od kojih je 35 na respiratoru, a 27 osoba zbrinuto je u našičkoj Općoj županijskoj bolnici, kazao je Hampovčan

Na području Županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.235 osoba, a policija je provela šest provjera osoba u samoizolaciji i utvrdila tri kršenja, i to na graničnom prijelazu Erdut gdje je za tri strana državljanina utvrđeno da su prekršili rok za tranzit od 12 sati ,te su im uručeni prekršajni nalozi.
Obavili su i 135 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Tijekom vikenda, inspektori i službenici civilne zaštite obavili su i 163 nadzora provođenja epidemioloških mjera u ugostiteljskim, trgovačkim i drugim objektima, te također nisu utvrdili nepravilnosti, istaknuo je načelnik Hampovčan.D.Ku.

Možda ste propustili...