Crna kronika
NAKON PREVOŽENJA MIGRANATA U KOMBIJU

Odbjegli vozač ipak uhićen
Objavljeno 10. svibnja, 2021.
Još se traga za jednim krijumčarem koji je pobjegao u šumu kod Normanaca

Policija je uhitila jednog od dvojice krijumčara ljudi koji su u subotu bježali policiji u dvije slavonske županije. Potjera je počela kod Markušice, a nastavila se u Antunovcu te u konačnici između Normanaca i Koške, gdje su šverceri ostavili kombi pun migranata. Policija je nakon višesatne potrage pronašla i uhitila 19-godišnjeg vozača, državljanina Nizozemske. On je priveden u Policijsku postaju Našice na daljnju obradu. Za suvozačem se i dalje traga.


Podsjetimo, bijeg krijumčara ljudi, kao na filmskom platnu, počeo je u subotu nešto prije 5.30 sati, kada su policajci Mobilne jedinice za nadzor državne granice kod Markušice u Vukovarsko-srijemskoj županiji vidjeli bijeli kombi stranih registracija, za koji su posumnjali da prevozi ilegalne migrante. Akciji su se priključili policajci Policijske uprave osječko-baranjske koji su u Antunovcu pokušali zaustaviti kombi, no vozač je bez zaustavljanja kombijem udario u policijsko vozilo i i nastavio bijeg.


U potjeri je sudjelovalo sedam policijskih vozila, a kombi je u konačnici zaustavljen između Normanaca i Koške, u 5.50 sati. U kombiju je zatečeno deset muškaraca i jedan lakše ozlijeđeni dječak kojemu je liječnička pomoć pružena na mjestu događaja.


Vozač i suvozač pobjegli su u šumu uz cestu, a policajci su odmah krenuli u potragu za njima, dok su svi ilegalni migranti prevezeni u Policijsku postaju Našice. Potraga policije polovično je urodila plodom, jer su uspjeli uhititi 19-godišnjeg vozača.


Kako neslužbeno doznajemo, jurnjava nakon probijanja policijske blokade kod Antunovca, nastavila se južnom osječkom obilaznicom, a potom i cestom preko Bizovca, koja je inače zbog radova trenutačno zatvorena za sav promet. Mladi švercer poprilično je jurio, jer je dionicu od 50-a kilometara, od Markušice do Koške, prešao za samo 20 minuta.


Krijumčarenje migranata u Slavoniji je konstanta proteklih dana, a većinom se, uz kombije, koriste kamioni. Tako je prošloga ponedjeljka 29-godišnji državljanin Srbije, na izlazu iz Tovarnika, na ugibalištu uz cestu prema Vinkovcima, za obećanih 300 eura po osobi, u kamion primio državljane Somalije, Turske i Sirije. Migranti su u Hrvatsku ušli mimo granične kontrole, a 29-godišnjak ih je prevozio u limenom prostoru podvozja priključnog vozila koje je bilo priključeno za kamion, a koji se nalazi između kotača. Limeni prostor bio je bez prozora, ventilacije, bez sjedala i sigurnosnih pojaseva, zbog čega su migranti bili izloženi nehumanim uvjetima. Policija je 29-godišnjaka zaustavila u Ilači. Tamo je u skučenom limenom prostoru pronašla natiskane migrante.

Sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i 29-godišnjaku odredio istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost od bijega. Istraga se nastavlja.
Sandra Lacić
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

Najčitanije iz rubrike