Osijek
POLITIČKE KARIKATURE NA ULAZU U POTHODNIK

Došlo svih sedmoro kandidata za gradonačelnika
Objavljeno 8. svibnja, 2021.

Jedan događaj privukao je u subotu svih sedmoro kandidata za novog osječkog gradonačelnika. To je izložba političkih karikatura pod nazivom "Osječka priča 4" koju su na južnom ulazu u pothodnik u blizini Trga Ante Starčevića priredili Zeleni Hrvatske. Idejni začetnik ove izložbe je Ivica Bilac, a najzaslužnija za njezinu vizualizaciju je Marija Bošković, ilustratorica iz Osijeka.

Posrijedi je četvrta izložba na ovu temu. Prvi puta su osječki karikaturisti na inicijativu Ivice Bilca nastupili prije 16 godina u Esseker centru. Darovita ilustratorica Marija Bošković izlaže pod umjetničkim imenom Marboo Art.

- Idejni autor ovih političkih karikatura je Ivica Bilac, a ja sam ih pokušala prikazati u vizualnom smislu. Budući da su tema ove izložbe lokalni izbori, na mojim karikaturama su kandidati za gradonačelnika. Cilj je nasmijati ljude, da politika ne izgleda toliko ozbiljno koliko zapravo jest, objasnila nam je Marija Bošković alias Marboo Art.

Ivica Bilac je bio još izravniji rekavši kako je naša politika poprilično karikaturalna. Dodao je kako je ideje za neke od karikatura dobio u razgovoru s Osječanima.
- Drago mi je da su došli svi kandidati za gradonačelnika. Malo smo tvrdu kampanju razvodnili ovim karikaturama, dodajući dozu humora, ističe Bilac.

D.Celing

Najčitanije iz rubrike