Sport
I OSIJEK DIO VELIKE TRKAČKE OBITELJI

Wings for Life World Run u nedjelju na Pampasu
Objavljeno 8. svibnja, 2021.
Wings For Life World Run najveća je humanitarna utrka na svijetu koja okuplja trkače te natjecatelje u kolicima, a u kojoj nema ciljne ravnine. Natjecatelji se nadmeću s presretačkim vozilom i kad ih ono dostigne, znači da je za trkača utrka gotova. Utrka je jedinstvena po tome što u isto vrijeme starta u svim svjetskim gradovima, pa je jednima start u 9 ujutro, drugima u 11, a u nekim gradovima to je noćna utrka. No svi sudionici, bez obzira na to nalazili se u New Yorku, Melbourneu ili Zadru, imaju isti cilj - skupiti što više kilometara, jer svaki kilometar znači više novca namijenjenog za istraživanje leđne moždine. I Hrvatska je već godinama dio te jedinstvene humanitarne utrke, a u svojoj osmoj godini, u nedjelju (9. svibnja), Wings for Life World Run stiže i u Osijek, pa natjecatelji iz Hrvatske mogu trčati i na Pampasu.

Zbog pandemije i zabrane okupljanja većeg broja ljudi, organizatori nisu željeli da masovni pokret Wings for Life World Run stane, pa su osmislili utrku s pomoću aplikacije i trči se na više lokacija u jednoj državi. U Hrvatskoj neće biti tradicionalnog masovnog okupljanja u Zadru, već su dio obitelji Wings for Life World Runa postali i Zagreb, Rijeka, Osijek...

Osječka utrka počinje u 13 sati, a sudionici moraju upaliti svoje aplikacije za mjerenje vremena najkasnije u 12:55. Start je na Pampasu, pokraj cestovnog mosta, a trasa utrke prolazi šumovitim dijelom uz Dravu te je dugačka pet kilometara. Za natjecatelje u kolicima predviđena je utrka po nasipu, gdje će se moći kretati bez straha od prepreka. Čim virtualno presretačko vozilo prestigne sudionika, aplikacija će ga obavijestiti.
I. Liović
Možda ste propustili...

VAŽAN DOMAĆI ISPIT RUKOMETAŠICA OSIJEKA

Protiv Zameta motiv će biti i poraz iz prve utakmice na Kvarneru

NOVA TRI BODA NA KONTU LIDERA

Zrinski nije zabio pogodak, ali je pobijedio

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA - 26. KOLO

BSK nije mogao pomoći sebi, ni susjedu iz Gradskog vrta

Najčitanije iz rubrike