Sport
ZAVRŠNE PRIPREME ZA EUROPSKO PRVENSTVO U STRELJAŠTVU

Slijedi dvotjedna gužva na vatrenoj liniji i u smještajnim kapacitetima grada i županije
Objavljeno 8. svibnja, 2021.
Osijek će za dva tjedna biti epicentar europskog streljaštva. Od 22. svibnja do 6. lipnja kroz Pampas i NSD Gradski vrt prodefilirat će više od 1200 natjecatelja (plus 400-tinjak iz pratećeg ešalona) koji dolaze iz čak 56 zemalja, ne nužno europskih. Iako je riječ o EP-u (pucat će se u ukupno 78 disciplina, seniorskih i juniorskih), bit će na vatrenoj liniji i predstavnika devet zemalja izvan Starog kontinenta (Kina, Japan, Katar, Iran, Egipat...) koji će tražiti rezultat koji bi ih možda mogao odvesti kao eventualnu zamjenu na OI. Puni motiva bit će i europski strijelci (među njima, naravno, i hrvatski) jer će se u srcu Slavonije dijeliti 16 olimpijskih normi za Tokio. Stoga je jasno da su kvote glavni mamac te razlog zašto će 15-ak dana Osijek, ali i okolica biti puni kao šipak, a to znači da su i svi smještajni kapaciteti popunjeni ne samo u gradu već i u OBŽ-u.

EPSO je pred vratima, a na glavnom objektu radovi se privode kraju. Uz brojne volontere, za infrastrukturu su bili zaduženi i pripadnici Hrvatske vojske, stoga ne čudi što je jučer Pampas posjetio i ministar obrane Mario Banožić, koji je zajedno s predstavnicima Ministarstva turizma i sporta (ravnatelj Uprave za sport Krešimir Šamija), Hrvatskog streljačkog saveza (predsjednik Hubet Kišpal i direktor natjecanja Zoran Ćelić), Osječko-baranjske županije (župan Ivan Anušić) i Grada Osijeka (dogradonačelnica Žana Gamoš) na licu mjesta vidio da sve planirano ide svojim tijekom.

- Hrvatska vojska je u dogovoru s Hrvatskim streljačkim savezom radila na pripremi terena za postavljanje infrastrukture. Inženjerijska bojna Gardijske oklopno-mehanizirane brigade odradila je sve u zadanom terminu od 30 dana iako vremenski uvjeti nisu bili naklonjeni. Uključili su se potom i pripadnici kopnene vojske, a bit će prisutni i u vrijeme natjecanja - rekao je Banožić.

Ministarstvo turizma i sporta prepoznalo je ovaj sportski događaj, a čak tri osječka, od ukupno 16 velikih sportskih priredbi u nas ove godine financira ovo ministarstvo, koje uz Grad i Županiju daje značajnu podršku. Kako je naglasio župan Anušić, ovo je događaj koji "povećava vidljivost Osijek i Osječko-baranjske županije, što donosi i dosta drugih benefita".

Nažalost, EPSO neće moći pohoditi gledatelji i ljubitelji streljaštva, pandemijske mjere su strogo propisane, stoga od 20. svibnja da po kraja prvenstva na Pampas mogu samo akreditirani sudionici najvećeg sportskog događaja ove godine u gradu na Dravi.

Nino Benčina
Potvrđeno je da u Osijek stiže više od 1200 natjecatelja, kojima će najveći motiv biti lov na 16 olimpijskih normi
Možda ste propustili...

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

OSJEČKI TENISAČ UPISAO NOVU POBJEDU NA SPLITSKIM FIRULAMA

Matej Dodig nastavio sa sjajnom igrom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana