Regija
OČEKUJE SE NASTAVAK PROJEKTA

Do jeseni početak radova na jezeru
Objavljeno 8. svibnja, 2021.
ORAHOVICA

Orahovica kao korisnik nepovratnih sredstava projekta Uređenje Turističko-rekreacijskog centra “Jezero - Hercegovac - Ružica grad” bila je treći put domaćin projektnim partnerima - predstavnicima JU za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom VPŽ-a, TZ VPŽ-a i Grada Orahovice te Razvojne agencije VIDRA, koja pruža tehničku pomoć u svim fazama projekta.

Cilj je sastanka, kojem su nazočili i članovi projektnog tima te stručnjak za javnu nabavu Grada, bio razmjena informacija o provedenim aktivnostima i kratkoročnim planovima provedbe i realizacije nabava u sljedećem razdoblju. Saša Rister, povjerenik Vlade RH, koji je odgovorna osoba korisnika ugovorene 68.193.647,92 kune nepovratnih sredstava EU-a, istaknuo je važnost kontinuirane suradnje partnera.

- Velika je važnost suradnje partnera i održavanje sastanaka te međusobno informiranje svih dionika u provedbi, a ponajprije i komunikacija na relaciji kontrolno tijelo (SAFU) – voditelj projekta – VIDRA – rekao je u uvodu Rister.

Na sastanku su razmatrani dopunjeni plan nabave i rokovi provođenja postupaka do kraja godine te status projekta u ovom trenutku, nakon ukupno šest podnesenih izvještaja o napretku projekta. Podsjetimo, povjerenik Rister je nakon preuzimanja dužnosti na sastanku kod ravnatelja SAFU-a u siječnju prezentirao dinamički plan provođenja aktivnosti i nacrt izmjena u planu nabave u okviru izvanredne situacije u kojoj se Grad našao zbog nedonošenja proračuna a da se ne produžuje ugovoreni rok završetka projekta, 1. svibnja 2023. Prijedlog je odobren, projekt nastavljen u svim segmentima, a pokrenuta je i najveća nabava – ona za radove procijenjene vrijednosti više od 52 milijuna kuna bez PDV-a.

- Unatoč trenutnoj nemogućnosti sklapanja ugovora s dobavljačima za iznose koji premašuju raspoloživ predujam projekta, projekt se provodi, priprema se dokumentacija i pokreću planirane nabave. Uz suradnju s partnerima i VIDRA-om, pravovremene kontakte s kontrolnim tijelom, u skladu sa zakonom propisanom procedurom javnih nabava, te u uvjerenju da će Orahovica nakon izbora imati proračun, realno je očekivati da do jeseni 2021. počnu radovi na sve četiri lokacije na jezeru i završe u planiranom roku - zaključio je Rister.

Projekt je ukupno vrijedan 81,3 milijuna kuna, a sufinanciran je u visini od 84,13 posto iz fondova EU-a u financijskom razdoblju 2014. - 2020. V.G.
Sada im je najvažnija suradnja i komunikacija svih partnera, ali i drugih važnih dionika u projektu
81,3

milijuna kuna vrijedan je projekt uređenja orahovačkog jezera, koji je uspješno nastavljen u svim segmentima
Možda ste propustili...

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja

Najčitanije iz rubrike