Novosti
PRODULJEN ISTRAŽNI ZATVOR U AFERI JANAF

Kovačević, Širić i Zorić još 20 dana u pritvoru
Objavljeno 7. svibnja, 2021.
Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda produljio je za 20 dana pritvor bivšem čelniku Janafa Draganu Kovačeviću, vlasniku tvrtke Cefis Ivanu Širiću i bivšem direktoru Sektora sigurnosti i zaštite u Janafu Vladi Zoriću.

Trojici osumnjičenika iz proširenja afere Janaf je na prijedlog Uskoka produljen pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a u idućih 20 dana treba biti ispitano preostalih osam svjedoka. Do sada je ispitan 31 svjedok, a Kovačević je izrazio želju za dopunom obrane kako bi ga pustili da se brani sa slobode. No u Uskoku kažu da su nakon te dopune ostali razlozi zbog kojih je istražni zatvor i određen.

Četvrti osumnjičenik, direktor tvrtke MGS Edo Seifried, pušten je nakon što su ispitani svjedoci zbog kojih je bio u istražnom zatvoru. Uskok u proširenju istrage tereti Kovačevića da je kao direktor Janafa od ožujka 2012. do rujna 2020. u namještenom natječaju osigurao Širićevoj tvrtki informatičke poslove, vrijedne 18,2 milijuna kuna, u zamjenu za stanove u Ban centru u Zagrebu i Žnjanu u Splitu te automobil Alfa Romeo Giulietta i najam Lexusa. Pritom je dogovorio sa Širićem da prikrije vlasništvo nad nekretninama i pokretninama vrijednim 2,8 milijuna kuna tako da ih uknjiži na tvrtku.

Uskok sumnja i da je Kovačević od rujna 2018. do svibnja 2020. osigurao tvrtki Ede Seifrieda dodjelu nabave dva specijalna vatrogasna vozila pod uvjetom da kao podizvođač angažira Širićevu tvrtku i isplati mu 4,1 milijun kuna. H
Možda ste propustili...

KAŽNJAVANJE UPORNIH PROMETNIH PREKRŠITELJA

Policija oduzela 1148 vozila