Regija
INVESTICIJA VRIJEDNA 2,8 MILIJUNA KUNA

Biciklističkom stazom uz cestu D2 povezat će se Vukovar i Sotin
Objavljeno 8. svibnja, 2021.
VUKOVAR

Krajem travnja počeli su radovi na novoj biciklističkoj stazi koja će se protezati vukovarskom gradskom četvrti Mitnica. Izvodi ih tvrtka Komunalac, a ukupna je vrijednost radova, započetih iz smjera Iloka, više od 2,8 milijuna kuna. Planirano je da posao bude završen krajem rujna, s tim da će se nova biciklistička staza, ukupne duljine 2700 metara, prostirati uz državnu cestu D2, od Trga Slavija do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata. Riječ je o značajnom projektu iz područja komunalne infrastrukture u gradu na Dunavu, tim prije što će njegovim dovršetkom Vukovar od zapadnog ulaza iz smjera Osijeka do samog izlaska u smjeru Iloka u potpunosti biti povezan pješačko-biciklističkom stazom u ukupnoj duljini od 11 kilometara. Naime, prije četiri godine, u suradnji s Hrvatskim cestama, realiziran je projekt gradnje biciklističke staze u sklopu Ulice Priljevo, čime je središte Vukovara povezano s gradskom četvrti Borovo naselje.

Novim je projektom obuhvaćena gradnja biciklističke staze na Mitnici, kao i biciklističko-pješačke staze, uz prateću horizontalnu i vertikalnu signalizaciju te rješavanje oborinske odvodnje. Na kraju zahvata uz stazu će biti izveden plato za parkiralište i servis za bicikle.

Riječ je o prvoj fazi spajanja Vukovara s prigradskim naseljem Sotin biciklističkom stazom koja će biti dio rute EuroVelo 6, a uslijedit će radovi uz cestu prema Bogdanovcima. D.K.
Možda ste propustili...

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

MEĐUNARODNO NATJECANJE

JVP Sl. Broda uspješan u Češkoj

Najčitanije iz rubrike