Osijek
POSVEĆENI DALJNJEM RAZVOJU

Kvalitetan je tim ponajbolje jamstvo ostvarivanja novih projekata u novom mandatu
Objavljeno 8. svibnja, 2021.

U novom mandatu u jednoj od za život najpoželjnijih općina Tubanjski planira nastaviti započete investicije i zadržati spomenuti status. Povjerenje i suradnja između izvršne vlasti, općinskog načelnika te predstavničkog tijela, Općinskog vijeća, ključni su za uspješnu realizaciju tih ciljeva.

"U sljedeće ćemo se četiri godine posvetiti daljnjem razvoju gospodarstva, posebice u našoj Gospodarskoj zoni Antunovac, u kojoj je predviđeno stvaranje novih radnih mjesta, ali i ulaganjima u komunalnu, energetsku i prometnu infrastrukturu, uređenje naselja i stanovanja, socijalnu skrb, obrazovanje, kulturu i sport te zaštitu okoliša. Zadržat ćemo i unaprijediti mjere koje su izravno usmjerene podizanju kvalitete života naših stanovnika, poput subvencija za novorođenčad, subvencioniranja vrtića, stipendija za učenike i studente, sufinanciranja mjesečne karte javnog prijevoza, pomoći obiteljima slabijeg imovinskog stanja, božićnica za umirovljenike i ostaloga, uz dodatna poboljšanja i ulaganja sukladno našim mogućnostima. Razvoj Općine mora imati strategiju i temelje u gospodarstvu i poljoprivredi te mogućnostima zaposlenja za mlade, dovođenje investicija i pravilna ulaganja, uz brigu o komunalnoj infrastrukturi kako bismo ostavili stabilne temelje i razvijenu općinu budućim generacijama. Naša je vizija zajednica u kojoj sva naša djeca imaju najbolje moguće uvjete za školovanje i razvoj, naši ljudi imaju priliku za zaposlenjem i kvalitetnim životom, a naši umirovljenici imaju ruku podrške zbog svega što su učinili za nas tijekom svog života", poručuje Davor Tubanjski.

Bogatom nizu uspješno provedenih projekata u četverogodišnjoj rekapitulaciji želi dodati i nove u mandatu 2021. - 2025. Neki od njih su: uređenje Sportsko-rekreacijskog centra Jezero u Antunovcu, gradnja multifunkcionalne dvorane u Ivanovcu, rasvjeta na dionici Ivanovac - Antunovac, rekonstrukcija Ulice kralja Zvonimira u Antunovcu, zelene tržnice u oba naselja, postavljanje rasvjete na cesti između Antunovca i Brijesta, rekonstrukcija ceste Osijek - Ada i gradnja kružnog toka na ulazu u Ivanovac i ulazu u Gospodarsku zonu Antunovac, proširenje dječjeg vrtića, digitalizacija općinske uprave, podizanje razine sigurnosti postavljanjem dodatnih nadzornih kamera na ključnim točkama, omogućavanje besplatnog pohađanja vrtića trećem i svakom sljedećem djetetu u obitelji, zadržavanje svih postojećih sufinanciranja, uspostavljanje poticaja u poljoprivredi i gospodarstvu, uspostavljanje poticaja za mlade obitelji, obnova i izgradnja ostale infrastrukture gdje je potrebno, obnova cesta, dječjih igrališta, nogostupa, ozelenjivanje naselja i tako dalje.
D. Pejić
Suradnja između izvršne vlasti, općinskog načelnika te Općinskog vijeća ključna je za realizaciju ciljeva
Možda ste propustili...

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana