Osijek
SVJETSKI DAN PTICA SELICA

Na Staroj Dravi u Josipovcu vrtićarci su promatrali ptice
Objavljeno 8. svibnja, 2021.
“Pjevaj, leti, vini se - poput ptice!” tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana ptica selica

Na izletištu Stara Drava Josipovac u povodu Svjetskog dana ptica održana je Škola u prirodi u okviru projekta Stara Drava Josipovac 2. Sudionici radionice bila su djeca polaznici starije vjerske skupine Dječjeg vrtića Josipovac, a radionicu su održali

stručnjaci za zaštitu prirode iz Javne ustanove za zaštitu prirode Osječko-baranjske županije, uz pomoć studenta iz Udruge studenata biologije ZOA Osijek.

Nositelj projekta je Športski ribolovni klub Linjak Josipovac, partneri u provedbi su Javna ustanova za zaštitu prirode OBŽ-a, Dječji vrtić Osijek - podcentar Josipovac i Osnovna škola Josipovac, a suradnik u provedbi projekta Muzej likovnih umjetnosti u Osijeku. Tom prilikom djeca su u prirodi promatrala ptice i učila o karakteristikama pojedinih vrsta.

"Ciljevi su podizanje svijesti i edukacija o značenju zaštite i očuvanja prirodnih vrijednosti, izgradnja snažnog partnerstva i učinkovite dugoročne suradnje građana, tijela lokalne i državne vlasti te organizacija civilnog društva uključenih u zaštitu okoliša i prirode, kao i izgradnja projektnih partnera za aktivno sudjelovanje u rješavanju problema zaštite okoliša", poručio je voditelj projekta Marko Perković.

Svjetski dan ptica selica obilježava se svakog drugog vikenda u svibnju. "Pjevaj, leti, vini se - poput ptice!" tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana ptica selica, godišnje globalne kampanje posvećene podizanju svijesti o pticama selicama i potrebi međunarodne suradnje za njihovo očuvanje.

Ivana Solar
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike