Crna kronika
SIKIREVČANIN PRAVIO OGRADU NA KUĆI POKOJNOG OCA

Kopao temelje, iskopao kalašnjikov
Objavljeno 8. svibnja, 2021.
Uistinu na neobičnim mjestima Slavonci pronalaze zabranjeno i zaboravljeno oružje. Tako je bilo i na području općine Sikirevci. Policijska uprava brodsko-posavska izvijestila je kako je građanin kopajući temelje za ogradu ispred kuće pokojnog oca u zemlji ugledao pušku AK 47 (kalašnjikov) kalibra 7,62 milimetra, a uz nju je bilo i 776 komada streljiva. Čovjek je odmah pozvao policiju koja je pušku i streljivo odnijela. S obzirom na stanje u kojemu su zatečeni, puška i streljiva će se uništiti. Sikirevčanin, s obzirom na to da je dragovoljno javio policiji za oružje, nije dobio prijavu, no 75-godišnji Osječanin jest.

Osječka policija u petak je izvijestila kako je 75-godišnji Osječanin dobio kaznenu prijavu zbog ilegalnog posjedovanja streljiva. Naime, još 24. travnja, pri intervenciji na adresi stanovanja 75-godišnjaka, policajci su nakon ishođenog sudskog naloga pronašli i oduzeli 69 komada raznog streljiva. Streljivo je oduzeto, a o kazni za 75-godišnjaka odlučit će nadležni sud.

- Pozivamo građane koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje kako ne bi došlo do njihova aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način - poručuju iz policije. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i preko besplatne telefonske linije 0800 88 92. S.Lacić
Možda ste propustili...

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

Najčitanije iz rubrike