Sport
CIBALIA GOSTUJE

Vinkovčani rasterećeni i spremni za nadigravanje
Objavljeno 7. svibnja, 2021.
Petak nije samo, kako kažu, dan za metak, nego dan kada u zagrebačkoj Dubravi njihov drugoligaš igra svoje domaće prvenstvene utakmice. Tako će danas Cibalia u 17 sati gostovati kod Dubrave Tim Kabela. Istovremeno, započet će još dva susreta 30. kola Druge HNL. U obližnjem Zaprešiću domaći bivši prvoligaš Inter tražit će bodove protiv Opatije, čiji će najbliži drugoligaški susjed Orijent dočekati Rudeš.

Igrači Cibalije će prema Zagrebu krenuti prilično rasterećeno. Nakon dva poraza uslijedilo je puno bolje izdanje i subotnja pobjeda nad Croatijom iz Zmijavaca. Dobro raspoloženje može se dodatno popraviti dobrim izdanjem u Dubravi.

- Nemamo doista pritisak. Idemo odigrati rasterećeno, što kvalitetnije i pokušati uzeti tri boda - kratko odgovara Petar Tomić, trener Cibalije, a još lakonskije nudi odgovor na pitanje ima li Cibalia kakav cilj do kraja sezone.

- Imamo. Do kraja je još pet kola, a cilj nam je uzeti 15 bodova!

Lijepa i optimistična ambicija, ali ne i utopistička. Vinkovčani su ove sezone dokazali da mogu pobijediti sve momčadi u konkurenciji, no isto tako i dosta prevrtljivu i nestabilnu formu zbog koje su danas tek na desetom mjestu. Po kvaliteti sigurno zaslužuju više.

Današnji suparnik je dva mjesta niže i s dva boda manje.

- Ja bih je nazvao pravom zagrebačkom momčadi. Spremni za nadigravanje. To su sve školovani igrači najviše u Dinamu. Imaju vrlo zanimljivih i kvalitetnih igrača poput Matije Fintića, bivšeg juniora Dinama, Cerovca, koji je neko vrijeme proveo u Genku, mladog albanskog reprezentativca Korce, Tonija Fruka, igrača školovanog u osječkoj Akademiji Krpan&Babić, a tamo je stigao na posudbu iz Fiorentine, te Marina Mudražije, inače brata bivšeg nogometaša Osijeka, sadašnjeg člana Rijeke Roberta Mudražije. Nećemo biti kompletni, Rugašević nema pravo nastupa, a ozlijeđeni su Laštro i sada Diyoke. No idemo odigrati što kvalitetniju predstavu i pokušati osvojiti sva tri boda - zaključio je Tomić. K.Lacković

 
Standings provided by SofaScore LiveScore
Možda ste propustili...

MEMORIJAL HRVOJA ĆUSTIĆA

Juniori Osijeka bili su ispred svih

PAKET24 PREMIJER LIGA - LIGA ZA OSTANAK

Osijek pao na šesto mjesto, slijedi Kup

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini