Sport
SINIŠA OREŠČANIN:

Spremni smo kontrolirati stanje
Objavljeno 7. svibnja, 2021.
Ispadanje u polufinalu Kupa od Dinama nakon produžetaka (4:1) nogometaši Gorice izliječili su pobjedom u Puli nad Istrom 1961, nesuđenim suparnikom u finalu Kupa Hrvatske, koje će se odigrati na stadionu u Velikoj Gorici. Trener Gorice Siniša Oreščanin zato će prvo pohvaliti svoje članove stručnog stožera i igrače i zahvaliti im. Naime, iza njih su dani gdje je trebalo najviše "resetirati" glavu. Gorica i dalje ima svoje jasne i ambiciozne ciljeve. Premijerni izlazak na europsku scenu nije daleko.

Do tog cilja ostala su im još četiri koraka. U završnici prvenstva slijede im susreti s "velikom četvorkom" hrvatskog nogometa. Prvi u tom nizu je današnji susret s Osijekom u Velikoj Gorici.

- Do kraja prvenstva igramo protiv momčadi koje su po tradiciji, budžetu i još po mnogočemu sigurno najveća četiri kluba u Hrvatskoj. Jedino po čemu to nije tako i što ne pokazuje je trenutno stanje na tablici. Mi smo do sada pokazali kako znamo igrati takve utakmice protiv najvećih protivnika. Igrače takvi susreti prilično motiviraju i uvijek su pokazivali jako dobre partije. Imamo taj niz, međutim, kao i prije, a tako i sada, idemo utakmicu po utakmicu - pričao je Siniša Oreščanin, trener Gorice, te se okrenuo prvom dvoboju u tom nizu, protiv Osječana.

- Nepotrebno je više pričati o tome koliko je Osijek kvalitetan i što je sve napravljeno. Igraju najbolju sezonu otkad je HNL-a. Kolega Bjelica jako je dobro posložio i odlično vodi momčad. Imaju još izgleda osvojiti naslov prvaka i sigurno se još nisu predali. Naravno, i mi imamo svoje ciljeve.

U dosadašnja tri susreta Gorice i Osijeka bila su sva tri znaka. Prvo je Osijek slavio u Gradskom vrtu (2:1), potom je Gorica uvjerljivo slavila kod kuće (4:1) da bi ovoga proljeća u Osijeku bilo neriješeno. Nakon što je Gorica povela, Bohar je pogodio s bijele točke u 88. minuti, a onda VAR poništio pogodak Osijeku zbog milimetarskog zaleđa. To je bila jedina međusobna utakmica ove sezone u kojoj je Goricu vodio Oreščanin.

- Svašta se može naučiti iz svake utakmice, pa tako i te posljednje. Nama je želja kontrolirati stanje na terenu. Znat ćemo se postaviti i ako budemo dominirali, ali ako i bude krenulo krivo - rekao je Oreščanin. K.L.
Možda ste propustili...

DIVLJANJE BILO VELIKO, KAZNA IPAK MALENA

Hajduk samo dvije utakmice bez svojih navijača

BROKERI OTVARAJU POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Ishod posljednje utakmice ne bi se smio ponoviti u Osijeku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku