Svijet
MASAKR U FAVELI U RIJU DE JANEIRU

Policijska akcija izmaknula kontroli, ubijeno 25 osoba
Objavljeno 6. svibnja, 2021.
Najmanje 25 osoba, uključujući policajca, ubijeno je u četvrtak u pucnjavi u Riju de Janeiru, prenose lokalni mediji. Do pucnjave je došlo tijekom policijske operacije u faveli u gradskom okrugu Jacarezinho, piše BBC. Policija je operaciju pokrenula nakon izvješća da krijumčari droge regrutiraju djecu za svoju bandu. U pucnjavi je stradalo i dvoje putnika podzemne željeznice, no oni su preživjeli. Lokalni mediji pišu kako se banda koja je u pitanju bavi krijumčarenjem droge, krađama, ubojstvima i otmicama.

Za policijsku akciju lokalni mediji navode kako je paralizirala gotovo cijelu favelu, pa jedna trudnica nije mogla otići na porođaj carskim rezom, a jedna mladenka nije mogla otići na vlastito vjenčanje.

Rio de Janeiro jedna je od brazilskih regija s najviše nasilja, a veliki dijelovi su pod kontrolom kriminalaca. Za nasilne metode prema civilnom stanovništvu tijekom operacija u velikim gradovima u Brazilu su optužene i snage sigurnosti. Kako su favele uske, u njih nisu mogla ući protuoklopna vozila, pa su policajci do mjesta gdje je počela pucnjava i masakr prevezeni helikopterom. Stanovništvo se u strahu zabarikadiralo u kuće, a policajcima je u pomoć pristigla i vojska. Ukupno je, prenose brazilski mediji, u akciji sudjelovalo više od 400 policajaca kojima se pridružilo i 200-tinjak vojnika. M.Bugarić/H
Možda ste propustili...

ZAKONODAVCI AMERIČKE DRŽAVE TENNESSEE ODLUČILI

Učitelji smiju nositi oružje

KIŠE I OLUJE U PAKISTANU:

Poginulo 50 osoba

ČAMCIMA EVAKUIRAJU STANOVNIKE

Velike poplave u Guangdongu u Kini

Najčitanije iz rubrike