Regija
UZ POMOĆ ŽUPANIJE NAŠIČKA BOLNICA OBNOVILA OPREMU

Novi RTG uređaj vrijedan 2,2 mil. kuna omogućit će i nove dijagnostičke pretrage
Objavljeno 7. svibnja, 2021.
NAŠICE - Na Odjelu za radiologiju Opće županijske bolnice Našice jučer je obilježen službeni početak rada novog digitalnog dijaskopskog RTG uređaja, vrijednog 2,2 milijuna kuna, za koji je ravnatelj Hrvoje Šimić rekao da je još jedan postignuti napredak bolnice.Istaknuo je da se u protekle četiri godine redovito ulagalo u opremu, zgradu i školovanje kadra.

- Bolnica je potpuno preuređena. Završena je energetska obnova, zgrada je uređena iznutra i izvana te je kvalitetno opremljena. Možemo se pohvaliti najvećim brojem liječnika od njezina postojanja te najvećim brojem užih specijalista i medicinskih sestara prvostupnica - izjavio je Šimić novinarima i zahvalio Ministarstvu zdravstva i Osječko-baranjskoj županiji na praćenju i vrednovanju rezultata rada.

O značenju ovog projekta govorili su osječko-baranjski župan Ivan Anušić i gradonačelnik Našica Josip Miletić.

Naglasili su kako je riječ o velikom iskoraku u smislu kvalitetnije usluge za pacijente koji imaju potrebe za ovim uređajem, što je nabavljen zahvaljujući suradnji s Osječko-baranjskom županijom, koja je u našičku bolnicu uložila 23 milijuna kuna.

- U energetsku obnovu uloženo je čak 11 milijuna kuna, znači, u vanjsku ovojnicu, krov, stolariju i grijanje. Našička bolnica jedna je od najkvalitetnijih institucija čiji je osnivač Osječko-baranjska županija, u smislu sustavne organizacije. Ima kvalitetnu opremu i stručne ljude, bez kojih ta oprema ne bi mogla biti na raspolaganju pacijentima - rekao je župan Anušić i naglasio da je našička bolnica sekundarni COVID centar.

Gradonačelnik Našica Josip Miletić istaknuo je kako je Županija u našičku bolnicu uložila više od 50 milijuna kuna.

- I ovim ulaganjem pokazuje se trajna briga za našičku bolnicu i populaciju šireg našičkog kraja - kazao je gradonačelnik Miletić.

Novi dijaskopski uređaj zamijenio je postojeći, star više od 25 godina, a koji je zbog dotrajalosti izvan funkcije godinu dana. Novi uređaj omogućit će dostupnije i kvalitetnije dijagnostičke pretrage. Voditelj Odjela za radiologiju Željko Crnković istaknuo je da će se novim uređajem povećati obujam dijagnostičkih pretraga.

- Zahvaljujući dobroj suradnji Županije i ravnateljstva bolnice nabavili smo novi uređaj te ćemo našim pacijentima omogućiti ponovno dijagnostičke pretrage koje nismo mogli obavljati. Uz klasičnu radiološku dijagnostiku, postoji mogućnost i za dodatne pretrage - rekao je Crnković. S.Fridl
Postojeći uređaj, stariji od 25 godina zbog dotrajalosti izvan funkcije je godinu dana
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike