Mozaik
MISS UNIVERSE OTPUTOVALA NA FLORIDU

Na svjetskom izboru
u haljini s ogledalima
Objavljeno 7. svibnja, 2021.
Mirna Naiia Marić predstavlja Hrvatsku na finalnom izboru, 16. svibnja, u konkurenciji 75 zemalja, pred 500 milijuna gledatelja

Čekanju dugom više od godinu dana za Mirnu Naiiu Marić, Miss Universe Hrvatske 2020., došao je kraj. Mirna je otputovala u SAD, na Floridu, gdje će sudjelovati na finalnom izboru Miss Universe, u konkurenciji 75 zemalja.

- Jako sam uzbuđena zbog puta, jer nikada nisam bila u Americi te jedva čekam upoznati ostale djevojke s kojima sam za sada samo u kontaktu preko WhatsAppa i društvenih mreža - kaže Mirna.

Muke s vizom
Protekla godina za nju je bila sve samo ne uobičajena. Ubrzo nakon izbora Miss Universe Hrvatske 2020., uslijedio je lockdown, a ni deset dana kasnije i prvi zagrebački potres.

- Putovanja i modna snimanja zamijenila sam kuhanjem, pečenjem kruha i vježbanjem - u smijehu nam govori Mirna, kojoj nije bilo lako iz ubrzanog tempa života u Milanu, gdje živi protekle četiri godine te svakodnevnih jurnjava na castinge ili snimanja i putovanja, odjednom stati i ne raditi ništa.

- Nisam naučena ne raditi ništa! Zato sam višak slobodnog vremena iskoristila za čitanje, učenje i radu na sebi. Čak sam naučila i šminkati se sama, zahvaljujući vrijednim savjetima vizažista Orbico Beauty - nastavlja naša misica.

Seminole Hard Rock Hotel & Casino-Hollywood, ali ne onaj u Kaliforniji, nego na Floridi, domaćin je 69. izbora Miss Universe, koji će se održati 16. svibnja, naravno uz poštivanje svih epidemioloških mjera propisanih od strane Svjetske zdravstvene organizacije kao i SAD-a, domaćina izbora, tako da će u dvorani, koja inače prima 7000 gledatelja, samo nekoliko stotina imati priliku izbor pratiti uživo. Direktorica odnosa s javnošću direkcije Miss Universe Hrvatske Ivana Delač objasnila je kako će pripreme i finalni izbor biti pod strogim epidemiološkim mjerama.

- Mirna će, kao i sve ostale djevojke, po dolasku na Floridu prvu noć provesti u samoizolaciji u svojoj hotelskoj sobi, a po primitku negativnog PCR testa počet će sa svim predviđenim aktivnostima koje prethode finalnom izboru, registraciji, fitingu, snimanjima i svakodnevnim probama - objašnjava Ivana.

Epidemiloške mjere, ali i ograničenja u putovanju, zadali su dosta briga svim djevojkama, pa i Mirni, budući da je više od mjesec dana bila u neizvjesnosti hoće li na vrijeme dobiti termin za razgovor za američku vizu, no zahvaljujući trudu osoblja Veleposlanstva SAD-a te Ministarstva turizma, doktora Dragana Primorca, Domagoja Miloševića, doktora Nikice Gabrića, taj problem je riješen.


Mala krinolina
Mirna je u ateljeu dizajnerice Matije Vuice, koja je i ove godine autorica glavne večernje haljine u kojoj će se Mirna predstaviti žiriju te nacionalnog kostima, kao i ostalih večernjih i koktel-haljina, odabrala najljepša izdanja za desetodnevni boravak na Floridi.

- Veseli me i ovogodišnja suradnja s Direkcijom Miss Universe Hrvatske Marijom i Vladimirom Kraljević i, naravno, našom prelijepom Mirnom. Mirna će u Ameriku ponijeti koliko god joj bude trebalo haljina za razna događanja, koktele te nacionalnu haljinu i glavnu večernju haljinu, koja je prava holivudska, prekrivena kristalima, baš za Miss Universe. Nacionalna haljina ima svoju priču: naša Hrvatska je mala zemlja, kad gledamo površinu, ali je bogata i raskošna kad gledamo njezine gradove, sela, prirodu, povijest. Haljina je mala, jednostavna krinolina rađena od kartolina koje su pokrivene ogledalima, ali zapravo je bogata u prikazivanju naših divnih gradova kojima pozivamo ljude da dođu posjetiti Hrvatsku. Haljina je optočena ogledalima, a inspiracija su mi bile naše narodne nošnje koje su ukrašene ogledalima. Kroz povijest neki su naši preci držali ogledala da ih štite od uroka, ili su, s druge strane, žene spaljivali zbog toga što su navodno vračale s ogledalima. E, sad, uime tih žena koje su spaljene, mi poklanjamo haljinu napravljenu od ogledala, koje privlače sunčane zrake i pozivaju sve ljude da dođu u našu raskošnu Hrvatsku - otkriva nam Matija Vuica.

Koliko je za Hrvatsku važno sudjelovanje na izboru Miss Universe govori brojka s više od 500 milijuna gledatelja u 170 zemalja.

Tanja Kvorka
POKRENULA VLASTITU MODNU MARKU “NAIIA”
Proteklu godinu Mirna je iskoristila i za pokretanje vlastite modne marke “Naiia”, i to lansiranjem kupaćih kostima koje proizvodi u suradnji s najvećom hrvatskom tvornicom kupaćih kostima Pletix. “Rad na razvijanju vlastite modne marke ispunio mi je dane koje sam provodila u karanteni, uspjeli smo čak napraviti i nekoliko modnih snimanja, uspjela sam posjetiti i Baldininija u Riminiju, a sada se veselim svojem prvom putu u Ameriku.”
Možda ste propustili...

TRAILER ZA NOVI FILM S JOAQUINOM PHOENIXOM I LADY GAGOM

Joker više nije sam, s njim je Harley

HRT ORGANIZIRA FLASH MOB U PET HRVATSKIH GRADOVA NA “RIM TIM TAGI DIM”

Plesat će se i na osječkom mostu

Najčitanije iz rubrike