Sport
POLUFINALE LIGE PRVAKA

Manchester City napokon stigao na korak do cilja
Objavljeno 6. svibnja, 2021.
Engleski je klub do borbe za naslov prvaka Europe u Istanbulu stigao bez ijednog poraza

Manchester City prvi put u svojoj povijesti igrat će finale Lige prvaka. Nakon što su prošlog tjedna u Parizu u prvom polufinalnom susretu svladali PSG s 2:1, "građani" su tu veliku prednost dodatno "oplodili" u uzvratu na svom Etihadu te s 2:0 izborili odlazak na finale u Istanbulu.

Uloga junaka pripala je dvostrukom strijelcu Mahrezu (11, 63), kojemu nisu smetali zimski uvjeti u Manchesteru. Njegova momčad tako je ostvarila povijesni doseg, izborila premijeran nastup u finalu elitnog klupskog europskog natjecanja, a do kojeg je stigla bez ijednog poraza. Tako je zadržala izglede da sjajnu sezonu okruni s tri trofeja, nakon što je već osvojila Liga kup, a u prvenstvu samo čeka matematičku potvrdu naslova prvaka.

- Nismo bili dobri u prvom poluvremenu, ali vodili smo 1:0 i imali smo dobar osjećaj. U nastavku smo odigrali dobro, mogli smo zabiti i više pogodaka. Naš plan nije bio da igramo na kontre, ali oni su nas morali pritisnuti, a mi smo doista dobri u kontranapadima - izjavio je nakon velike pobjede Mahrez.

Presretan je bio i menadžer Guardiola, koji je napokon "opravdao" silna ulaganja vlasnika kluba te nakon deset godina (Barcelona) ponovno neki klub odveo u finale Lige prvaka.

- Ovo je prvi finale Lige prvaka za naš klub i zbog toga sam vrlo ponosan. Želim pohvaliti i igrače koji večeras nisu igrali. Svi su oni zaslužili da budu u momčadi, svi su dali svoj doprinos i sada je vrijeme za slavlje. Nakon toga moramo osigurati naslov u Premier ligi i onda ćemo imati dva ili tri tjedna da se pripremimo za finale.

Parižani nisu uspjeli ponoviti izdanje iz prvog susreta, izgubili su i živce, pogotovo na suca Kuipersa, kojeg su optužili i da je psovkama odgovorio na primjedbe Paredesa i Verrattija. Zanimljivo, iako njegova momčad u uzvratu nije uputila ni jedan udarac u okvir gola, trener Pochettino smatra kako je PSG dominirao susretom te zaslužio više.

- Igrali smo onako kakav je bio plan. Počeli smo dobro, dominirali, stvarali šanse, a malo je momčadi koje mogu dominirati protiv Manchester Cityja. Katkad trebate imati sreće u određenim trenucima. S druge strane, oni su zabijali dok smo mi igrali visoki presing. Čestitam Manchester Cityju na fantastičnoj sezoni, a ujedno ponosan sam na svoje igrače. Naravno da je loše što nismo mogli računati na Mbappea, ali to nam ne može biti alibi - rekao je Pochettino, čija je momčad u posljednjih 20-ak minuta definitivno ostala bez izgleda za velikim preokretom nakon što je nervoznu reakciju Di Maria "platio" isključenjem.

Goran Roguljić
prvo finale
izborio je Manchester City
Na finalu u Istanbulu 25.000 gledatelja
Finale Lige prvaka na rasporedu je 29. svibnja na stadionu Ataturk u Istanbulu na kojem se očekuje kako će biti prisutno oko 25.000 navijača. Kapacitet stadiona je 76.000 mjesta, što znači da bi trećina mjesta bila popunjena, što je ipak vrlo dobra vijest, pogotovo kada se zna da je epidemiološka situacija u Turskoj lošija od većine europskih zemalja. Turska je trenutačno u potpunom lockdownu do 17. svibnja, do kada se nada kako će drastično smanjiti broj dnevno oboljelih s više od 30.000 na samo pet tisuća. Iako će finale uživo moći gledati 25.000 gledatelja, prema najavama samo trećina od te brojke bit će navijači finalista, jer bi prema trenutačnom planu svaki finalist trebao dobiti samo po 4000 ulaznica.
Najčitanije iz rubrike