Osijek
KANDIDAT ZA OSJEČKOG DOGRADONAČELNIKA DRAGAN VULIN:

Naselje Filipovica dobiva novu cestu i poveznicu s Gradom
Objavljeno 5. svibnja, 2021.

Na konferenciji za javnost u naselju Filipovica kandidat za osječkog dogradonačelnika Dragan Vulin najavio je jedan od prvih poteza nove gradske uprave, a to je projektiranje nove ceste koja će povezati Bistričku ulicu s ostatkom grada ispod Južne osječke obilaznice. Nova dvotračna cesta bit će duga 1200 metara, imat će rasvjetu, biciklističku stazu i nogostup.

Predstavnik GČ Industrijska četvrt Zdravko Nalio podsjetio je da se već osam godina govori o problemu prometne povezanosti Filipovice sa središtem Osijeka.

- Radi se o pristupnoj cesti koja bi trebala ići od dijela Južne obilaznice u profilu koji prolazi sjeverno uz koridor pruge Đakovo – Osijek do ulice Sv. Leopolda Bogdana Mandića, rekao je Nalio.

Građani Filipovice u ovom trenutku imaju jedan izlaz kroz Industrijsku zonu do "Čepinske". Ova nova trasa već je u Generalnom urbanističkom planu, a skratila bi put prema Gradu za 4,5 km.

- Drugi aspekt je nedjeljna tržnica automobila kada nastaje velika gužva u tom dijelu Industrijske zone zbog čega, primjerice, vozila hitnih službi poput Hitne pomoći ili vatrogasaca nemaju odgovarajući prilaz naselju Filipovica, kaže Nalio.

Također je naglašeno da je osam vlasnika čestica na koridoru gdje je predviđena nova cesta već dalo svoju privolu za gradnju, bez ikakave materijalne naknade.

- Cilj nam je i na ovaj način pokazati da nam je stalo do svih dijelova Grada Osijeka. Niti jedan građanin ne smije biti građanin drugoga reda. Ovdje živi oko 850 stanovnika koji imaju veliki problem povezanosti sa središtem, odnosno ostatkom grada. Kada Ivan Radić dobije povjerenje naših sugrađana i mi njegov tim, odmah ćemo započeti s radnjama kako bi se pokrenuo postupak projektiranja i tada ćemo znati točan iznos koliko to košta te ćemo planirati sredstva za izgradnju te ceste. Time će i ovaj dio Grada dobiti novu vizuru i postati atraktivniji za život, a porast će i vrijednost nekretnina, rekao je Vulin.

Kandidatkinja za dogradonačelnicu Jasenka Crnković govorila je iz pozicije majke te naglasila sigurnosno pitanje ovog problema. Naime, nova cesta s nogostupom i biciklističkom stazom će, kako je rekla, osigurati siguran put djeci, učenicima, studentima i našim starijim sugrađanima da mogu obavljati sve dnevne aktivnosti bez ugroze. Naime, sada građani koji pješkice idu prema Gradu prelaze prugu Đakovo – Osijek.I.R.G.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike