Novosti
IZBORNI PROGRAM VUKOVARSKOG HDZ-A

Mažar: Nećemo svojatati branitelje i žrtvu Vukovara
Objavljeno 5. svibnja, 2021.
U Vukovaru je u srijedu predstavljen izborni program HDZ-a za taj grad. Kandidat za gradonačelnika Nikola Mažar naglasio je kako program sadrži sedam poglavlja te obuhvaća sve što je bitno ne samo za svakodnevni kvalitetan život Vukovaraca već i ono što je nužno za rast i razvoj grada.

- Od predškolskog odgoja, školskog obrazovanja i razvoja veleučilišta, preko kvalitetnih radnih mjesta, privlačenja investicija, povećanog korištenja sredstava iz EU fondova, brige o hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima te uključivanja osoba treće dobi u aktivnu politiku, do osnivanja mjesnih odbora kako bi meni kao gradonačelniku građani bili partneri. Sve zasnivamo na suradnji s Vladom RH i resornim ministarstvima, u partnerstvu s Vukovarsko-srijemskom županijom, jer je program ambiciozan za mene kao pojedinca, ali realan za nas kao zajednicu - rekao je Mažar, naglasivši kako je upravo zajedništvo ono što je nedostajalo Vukovaru proteklih godina.

Upitan za komentar što ih predizborne ankete ne stavljaju na vodeće mjesto, naveo je kako im ankete ni uoči parlamentarnih izbora nisu išle u prilog, a onda je HDZ pobijedio sa snažnom razlikom. Naglasio je kako su uz vukovarski HDZ ostali pripadnici braniteljskih udruga, stradalničke populacije te brojni ljudi koji svakodnevno rade za boljitak grada.

- Potpora braniteljske populacije nije bila nikada upitna, ali, za razliku od nekih protukandidata, nećemo svojatati branitelje ili žrtvu Vukovara i njome se busati - rekao je.

Potporu HDZ-ovim kandidatima u Vukovaru dao je ministar financija Zdravko Marić, istaknuvši kako je došao kao ministar, ali i Mažarov prijatelj i dugogodišnji suradnik.

- Šaljem nedvosmislenu poruku kako prema Vukovaru tako i prema svih gradovima, općinama i županijama da Vlada RH gaji partnerski odnos po načelu supsidijarnosti. Konstruktivnim dijalogom tražimo rješenja za brojne probleme s kojima se svi skupa suočavamo - izjavio je Marić.

Na novinarski upit je li ušao u HDZ odgovorio je kako nije, no dobro se zna da je dva puta nosio listu HDZ-a na parlamentarnim izborima u 5. izbornoj jedinici. D.Korpoš
Možda ste propustili...