Regija
OŠ IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ PROSLAVILA DAN ŠKOLE

Nagrađeni najučenici za prošlu i ovu godinu
Objavljeno 6. svibnja, 2021.
ORAHOVICA

Učenici i učitelji Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Orahovica na neuobičajen, ali veseo i svečan način, obilježili su Dan škole. Kratak program priređen je vani, na ulazu u školu, a počeo je najvećom tradicijom škole, pjesmom uz koju se naježe svi nekadašnji, ali i sadašnji učenici te škole.

Riječ je o himni škole "Danas kad je naše škole dan", koju glazbeno i tekstualno potpisuje profesor glazbene kulture, danas u mirovini, Viktor Čelant. Potom su svojim umijećem oduševili plesači modernog plesa pod vodstvom učiteljice Silvane Lešić, a krajnji sadržaj bio je nagrađivanje najuspješnijih učenika i učitelja. Nagrade, odnosno knjige, osigurao je Grad Orahovica, a uručili su ih povjerenik Vlade RH Saša Rister i zamjenica ravnateljice, učiteljica Zorica Bartolović.

Kao najuspješniji učenici na županijskim i državnim natjecanjima nagrađeni su Ivona Lovrić, Matej Jurlina, Lana Nuić, Luka Marenić, Ana Vuković, Tin Lenardo, Ivna Maričić i Noni Lešić. Pohvalnice su dobili Stefan Ličinić, Matea Špalj, Anja Celcner, Gabrijel Mjertan, Tena Šafer, Andrej Marunica, Matija Prispilović i Rea Bucić. Posebnu nagradu dobila je Plesna skupina modernog plesa kao sudionik, treću godinu zaredom, državne smotre "Veseli ritam pokreta". Zaslužene nagrade na kraju su dobili i svi mentori uspješnih učenika.

- Dragi učenici i učitelji, danas je vaš dan, dan škole u kojoj odrastate i stječete nova znanja i životno iskustvo. Budite ponosni na svoju školu i učitelje, a, naravno, čestitam onima koji su postigli najbolje rezultate na raznim natjecanjima. Od srca vam sretan Dan škole – rekao je, između ostalog, povjerenik Rister. V.G.
Najčitanije iz rubrike