Crna kronika
BIZARNA VOŽNJA MERCEDESA U MIRKOVCIMA

Vozio pijan i na felgama, kažnjen je s 12.000 kuna
Objavljeno 6. svibnja, 2021.
Uz novčanu kaznu, 44-godišnjak tri mjeseca ne smije upravljati vozilima B katgorije

Bila je to iznenađujuća vožnja i po vinkovačke prometne policajce koji su se, po prethodnom pozivu, službenim automobilom uputili u Vukovarsku ulicu u Mirkovcima. Ispred sebe su ugledali Mercedes vinkovačkih registracija starije godine proizvodnje, vidljivo nagnut u desnu stranu. Automobil je, bez guma, prednje i stražnje s desne strane, samo na felgama vozio pijani 44-godišnjak. prije zaustavljanja automobila, policija je fotografirala njegovu opasnu vožnju.


Ova neobična pijana vožnja zbila se u ponedjeljak oko 13 sati. Mještane Mirkovaca zbunilo je "cviljenje" automobila, a kada su vidjeli da sa desene strane Mercedesa nedostaju gume, netko je pozvao policiju koja je brzo došla u Vukovarsku ulicu. Policiji nakon zastavljanja Mercedesa nije bilo teško spoznati gdje je 44-godišnjak počeo s vožnjom, obzirom da su felge s desne strane vozila, cijelim tim putem doslovno grecale asfalt, ostavljajući trag za sobom. Već prilikom otvaranja vozačevih vrata bilo je primjetno da je 44-godišnjak alkoholiziran, što je i potvrđeno provedenim alkotestom. Digitalni brojčanik alkometra pokazao je kako 44-godišnjak u krvi ima popriličnih 2,23 promila alkohola. Inače, vožnja bez guma je zabranjena, kategorizirana je kao opasan nedostatak.

Problemi po 44-godišnjaka su se pojačali nakon informacije iz operativnog dežurstva kako je riječ o vozaču koji je i ranije osuđivan za iste ili slične prekršaje. Kako je prijetila opasnost da će nastaviti sa vožnjom, vozač Mercedesa je uhićen i prevezen do policijske postaje gdje je nekoliko sati zadržan na triježnjenju. U zgradi policije je i prenoćio, a u utorak ujutro je doveden do Općinskog suda Vinkovci, gdje mu je sudac u brzom postupku, izrekao novčanu kaznu u iznosu od 12.000 kuna, ali i tri mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Nepopravljivu štetu su, po svemu sudeći, pretrpjeli i naplatci, a to će se znati nakon posjeta automehaničaru.


Sanja Butigan
NA880 atiusa caudet virmilicae ARISTOI consum det pridiisque acibem iae ausO
Još dvoje vozača završilo je zbog prekršaja u prometu pred nadležnim sucima za prekršaje. U Vukovaru je u ponedjeljak 18,30 sati u Ulici V.Lisinskog, pri nadzoru prometa zatečen 48-godišnjak kako, pod utjecajem alkohola od 1,36 g/kg, vozi automobil vukovarskih tablica za vrijeme dok mu je sudskom presudom izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije. I taj je vozač smješten na triježnjenje, a sudskim rješenjem određeno mu je zadržavanje u trajanju od sedam dana. U Županji su oko 12,40 sati, također u ponedjeljak, policajci zatekli 51-godišnjaka pri vožnji automobila županjskih tablica kojem je također već bila izrečena zabrana vožnje i rješenjem poništena vozačka dozvola. Policija navodi kako je 51-godišnjak uhićen i priveden na sud, a izrečena mu je kazna zatvora od 30 dana uz uvjetnu osudu ako u roku od šest mjeseci ne počini isti prekršaj.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike