Osijek
SVE MASOVNIJE CIJEPLJENJE STANOVNIŠTVA

Postanite volonter Crvenog križa na cijepnim punktovima
Objavljeno 6. svibnja, 2021.

Aktivnosti cijepljenja stanovništva protiv bolesti COVID-19, u kojima kao logistička potpora sudjeluju i djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Osijek, sve se intenzivnije provode. Kako bismo i dalje mogli pružati potporu zdravstvenom sustavu u provođenju aktivnosti masovnog cijepljenja stanovništva, potreban nam je angažman dodatnih volontera - ističe Denis Ćosić, ravnatelj osječkog Crvenog križa.

​Dakle, ako ste razmišljali o volonterskom angažmanu, odazovite se pozivu Crvenog križa i pridružite se ostalim volonterima koji pomažu zdravstvenim djelatnicima i sugrađanima na cijepnim punktovima. Zadaća je volontera mjerenje tjelesne temperature i dezinfekcija ruku osobama koje se cijepe, usmjeravanje sugrađana u ambulante, pomoć u vođenju evidencije, pomoć slabije pokretnim i nepokretnim osobama u dolasku na cijepni punkt i slično.

Volonteri, doznajemo od Ćosića, rade radnim danima i/ili vikendom u dvije smjene - prva je od 8 do 13 sati, druga od 14 do 19 sati, ovisno o rasporedu za pojedini tjedan. Volonteri Crvenog križa Osijek volontiraju na cijepnim punktovima u Osijeku i Čepinu.

Za volontiranje se može prijaviti svaka punoljetna osoba s malo slobodnog vremena i dobre volje. "Malu prednost imaju sugrađani u dobi do 50 godina te oni koji su već primili bar jedno cjepivo, no to nije uvjet. Nudimo podršku, pomoć i usmjeravanje, volontiranje u dinamičnom timu, upoznavanje novih ljudi i mogućnost nastavka volontiranja u drugim aktivnostima te potvrdu o volontiranju i upis volonterskih sati u volontersku knjižicu.

Svi zainteresirani za ovakav oblik volontiranja i oni koji žele pomoći u sve masovnijim aktivnostima cijepljenja, mogu se prijaviti Crvenom križu putem obrasca koji se nalazi na mrežnim stranicama www.crvenikrizosijek.hr i Facebook stranici Crveni križ Osijek, telefonom na broj 031/205-488 (radnim danom od 7 do 15 sati), ili osobnim dolaskom u Crveni križ, na adresu Šetalište Petra Preradovića 6, II. kat (radnim danom od 7 do 15 sati).

"Učinimo svijet ljepšim mjestom. zajedno to možemo", poručuje Denis Ćosić. I. Rab Guljaš
Denis Ćosić

ravnatelj Crvenog križa Osijek

Zadaća je volontera mjerenje temperature i dezinfekcija ruku osobama koje se cijepe, usmjeravanje sugrađana u ambulante, pomoć u vođenju evidencije, pomoć slabije pokretnim i nepokretnim osobama...
Možda ste propustili...

LABORATORIJ ZA HUMANU REPRODUKCIJU

Očekuju još veći uspjeh u liječenju neplodnosti

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike