Dome slatki dome
ODRŽAVANJE

Crni čaj i orah za parket
Objavljeno 6. svibnja, 2021.
Parket valja redovito i pravilno održavati kako bi dugo ostao lijep i sjajan. Ovi trikovi za čišćenje različitih mrlja s parketa stoga će vam doći kao naručeni. Sredstva za brisanje i sjaj drvenih podova ne morate nužno kupiti, možete ih napraviti sami i vrlo je jednostavno. Za uobičajeno brisanje parketa u boci s raspršivačem pomiješajte šalicu vode s 3/4 šalice octa pa dodajte dvije kapi deterdženta za pranje posuđa, pola šalice alkohola te pet do 10 kapi omiljenog eteričnog ulja. Ovo domaće sredstvo za čišćenje na drveni se pod nanosi mekanom krpom, piše HealthyLifeBoxx.

Crni čaj je također dobar za vaše drvene podove. U litru kipuće vode stavite četiri vrećice čaja pa ih ostavite unutra neko vrijeme, duže nego kod pripreme čaja za piće. Potom tekućinu sasvim ohladite pa njome prebrišite podove.

Kod ogrebotina na drvu posegnite za uljem uljane repice (može i biljno ulje). Pomiješajte ulje i ocat u omjeru 2:1. Smjesu nanesite na oštećenja i nježno utrljajte u drvo. Postoji još jedan način, a to je istrljati ogrebotinu komadom oraha. T.K.
Kod ogrebotina na drvetu posegnite za uljem uljane repice (može i biljno ulje) ili komadom oraha
Možda ste propustili...

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

SADNJABOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

Najčitanije iz rubrike