Dome slatki dome
VRIJEME JE ZA SEZONSKU PROMJENU ODJEĆE

Proljetno čišćenje ormara nije bauk
Objavljeno 6. svibnja, 2021.
Konačno smo dočekali i proljetne temperature zraka i možemo se na nekoliko mjeseci pozdraviti sa zimskom odjećom. Proljetno čišćenje ormara mnogima je bauk, jer bez dobrog plana može potrajati satima. Donosimo nekoliko savjeta koji bi vam mogli pomoći. Za početak izbacite sve iz ormara i napravite hrpu. Sve jakne iznesite na balkon na zračenje na nekoliko sati. Potom u ormar spremite lagane jakne za proljeće, a zimske odvojite i spremite sa strane. Nikako nemojte preskočiti brisanje polica ormara mokrom krpom s malo sredstva za čišćenje drva. Hlače treba odvojiti na dvije hrpe: za svaki dan i one finije. Tako ćete si olakšati snalaženje u ormaru pri odijevanju. Odvojite trenirke, tajice te hlače u kojima provodite vrijeme u kući.

Proljeće je još dosta promjenjivo razdoblje, tako da kod razvrstavanja majica uvijek ostavite nekoliko majica s dužim rukavima na jednom dijelu ormara. Džempere slažite na zadnju policu u ormaru. Majice s kratkim rukavima, kojih svi imamo najviše, razdvojite na one obične i one za izlaske i posebne prigode. Suknje i haljine također odvojite, najbolje na vješalice, pa će tako biti uvijek spremne za odijevanje, poneke čak i bez glačanja.

Danas, kad mnogi rade od kuće, hrpa s robom za po kući je sve veća. Takvu odjeću posebno odvojite da vam bude uvijek pri ruci, i što dalje od odjeće za van, zbog lakšeg snalaženja. Ne zaboravite torbe koje nakon dugo stajanja u ormaru također skupe mnogo prašine. Ispraznite ih i dobro prebrišite sa svih strana te složite, ili ih objesite negdje gdje ćete ih uvijek pronaći.

Ako vam ostane odjeće koju nećete više nikada nositi, podijelite je prijateljima ili donirajte. Onu nenosivu odnesite u neku trgovinu s odjećom i reciklirajte.
T.K.
Možda ste propustili...

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

ČIST I ORGANIZIRAN

Dobra preglednost u hladnjaku

Najčitanije iz rubrike