Novosti
PREMINULE SU DVIJE OSOBE

U OBŽ novopozitivno 107 osoba
Objavljeno 5. svibnja, 2021.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata obrađeno je 452 uzorka od kojih je 107 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše (31) novopozitivnih osoba ima prebivalište na području grada Osijeka, 10 je osoba s područja grada Našica, po sedam iz Belišća, Čepina i Đakova, po četiri iz Antunovca, Donjeg Miholjca i Popovca, po tri iz Belog Manastira, Erduta, Podgorača i Valpova, po dvije osobe su s područja Bilja, Čeminca, Draža, Drenja, Punitovaca i Viškovaca, a po jedna novopozitivna osoba s područja Bizovca, Donje Motičine, Đurđenovca, Ernestinova, Koške, Petlovca, Semeljaca, Trnave i Viljeva.

Na bolničkom liječenju nalazi se 135 osoba koje su oboljele od koronavirusa, i to 104 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 34 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitaliziran je 31 pacijent s tim oboljenjem.

Preminule su dvije osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 56 i 72 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.435 osoba.

Policijski službenici proveli su 24 provjere osoba u samoizolaciji, a utvrđena su dva kršenja. Jedno je utvrđeno po dojavi da je u zgradi Županijskog suda u Osijeku osoba iz Belišća kojoj je određena mjera samoizolacije, a drugo se dogodilo na Graničnom prijelazu Duboševica-Udvar gdje je kao izlazni putnik došao hrvatski državljanin s prebivalištem u Srbiji koji je prekršio dozvoljeno vrijeme za tranzit i mjeru samoizolacije. Protiv obje osobe pokrenut je prekršajni postupak prema odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Policija je obavila i 159 nadzora ugostiteljskih objekata i nisu utvrdili kršenja propisanih mjera, a od drugih postupanja bilježi se uručenje prekršajnog naloga osobi iz Tenje koja je na autobusnom kolodvoru u Osijeku zatečena bez zaštitne maske za lice.

Možda ste propustili...

POZIV ETIČKOG POVJERENSTVA SUDIONICIMA IZBORNE KAMPANJE

Vodite računa o interesima djece

NA SJEVERU HRVATSKE

Geotermalna elektrana

Najčitanije iz rubrike