Sport
IPAK NEĆE BITI 2500 KUNA

Pavlek: Gips će imati znatno veću mirovinu
Objavljeno 4. svibnja, 2021.
Kovač svih uspjeha najbolje sportašice koju je Hrvatska imala Janice Kostelić te Ivice Kostelića, njihov otac Ante Kostelić požalio se kako će sada kao vrhunski trener imati mirovinu od 2500 kuna. Jasno je da je zakon o sportskim mirovinama koji je 2013. godine kroz izmjene Zakona o sportu uvela SDP-ova vlada nakaradan i nepravedan, jer neki treneri poput Gipsa Kostelića, za razliku od vrhunskih sportaša, nemaju tzv. sportsku, nego neku mizernu mirovinu. Inače, sportske mirovine nisu klasične, nego se tako samo nazivaju, a službeno se vode kao naknade za izvrsnost. Pravo na njih polažu osvajači olimpijskih i svjetskih medalja s navršenih 45 godina života. Najveći iznos primaju osvajači zlatnih olimpijskih medalja te svjetski i europski prvaci - 5400 kuna. Iako su treneri tvorci mnogih uspjeha, nisu u istom statusu kao vrhunski sportaši, a da je zakon potpuno nelogičan pokazuje i Gipsov primjer.

Nakon što se požalio na mizeriju koju će dobivati kao vrhunski trener, javili su se iz Hrvatskog skijaškog saveza i poručili: "Ma, Gips će imati veću mirovinu."

- Anti Kosteliću poslodavac je Hrvatski skijaški savez, kojem on još nije ni podnio zahtjev za odlaskom u mirovinu. Prema svim izračunima, njegova će mirovina biti nemjerljivo veća nego što kaže - komentirao je Gipsove izjave o 2500 kuna Vedran Pavlek, direktor Hrvatskog skijaškog saveza. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike