Regija
VIŠEDNEVNI PROGRAM

Đakovo obilježava Dan grada
te 782. rođendan
Objavljeno 4. svibnja, 2021.
ĐAKOVO - Izložbom fotografija Foto-kino kluba Đakovo "70 godina za Đakovo" u Centru za kulturu počelo je obilježavanje Dana grada Đakova, 8. svibnja, i 782. rođendana njegove pisane povijesti.

Program se nastavlja u petak, 7. svibnja, kada će se na Strossmayerovu trgu u 17 sati održati Atletska utrka ulicama grada, u 19 sati je u Spomen-muzeju izložba u povodu njegovh 30 godina, a u 20 sati u Kući Reichsmann predstavljanje je izdanja Ogranka Matice hrvatske u Đakovu ("Narodne pripovijetke iz okolice Đakova" Milene Papratović i "Rječnik đakovačkog govora 1950-ih – 1960-ih" Josipa Bulata i Josipa Jankovića).

U subotu, 8. svibnja, na Dan grada, u 9 sati je na Gradskom groblju polaganje vijenca, a u 11 sati u Centru za kulturu svečana akademija uz uručenje gradskih priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima. Gradska priznanja uručuju se za 2020. i 2021. godinu.

U 18.30 u katedrali je misa za grad i domovinu, a u 19 sati u Centru za kulturu koncert Muške vokalne skupine Bećarine i predstavljanje Spomenice II. U ponedjeljak, 10. svibnja, u 12 sati je u Kući Reichsmann predstavljanje turističkih projekata Grada Đakova i Turističke zajednice grada Đakova. Program obilježavanja ovogodišnjeg Dana grada Đakova završava u utorak, 11. svibnja, u 18 sati, ponovno u Centru za kulturu, gdje će biti i svečana akademija Dječjeg vrtića Đakovo.

Povod je 70 godina djelovanja te ustanove, čiji je osnivač Grad Đakovo. S.Župan
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana