Osijek
KANDIDAT HDZ-A PREDSTAVIO SVOJ PROGRAM

Radić: Naš moto je grad koji uistinu brine o svakom njegovom čovjeku
Objavljeno 4. svibnja, 2021.
Radić planira povećati potpore za novorođenu djecu, besplatni vrtić za treće dijete, proširenje domova za starije

Ivan Radić, kandidat Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika Osijeka predstavio je danas svoj program s kojim traži povjerenje građana ovog grada na predstojećim lokalnim izborima. Nakon što je svoju kandidaturu najavio u zapuštenim prostorima OLT-a, ovaj puta bio je znatno više – na najvišem katu Eurodoma, a razlog tome je, kaže Radić, jer se s te točke Osijek vidi ravnopravno i u cijelosti. A njegov program jest – Osijek za sve generacije.

- Grad nećemo gledati samo iz jednog kuta, gledat ćemo ga sa svih strana. Naš moto je Osijek bez zadrške, bez negative, bez podjela, grad koji uistinu brine o svakom njegovom čovjeku, najavio je Radić.

Koncepcijski svoj program grupira u četiri cjeline - gospodarstvo, demografija, promet i komunala te sport, kultura i školstvo. Najavljuje djelomično ili potpuno oslobađanje poduzetnika od plaćanja komunalnog doprinosa koji će to kompenzirati svojim investicijama i otvaranjem novih radnih mjesta. Ubrzat će se izdavanje građevinskih dozvola, proširiti postojeće gospodarske zone sa subvencioniranim cijenama zemljišta, čime Radić želi promovirati Osijek kao povoljno mjesto za ulaganje.

U socijalnom dijelu programa Radić navodi mjere poput povećanja potpora za novorođenu djecu, besplatnog vrtića za treće dijete te stambenog zbrinjavanja mladih obitelji. Programom predviđa i povećanje kapaciteta domova za starije i nemoćne osobe, najavljuje bolji suživot s rijekom Dravom, obnovu kvartovskih sportskih igrališta...

- Jedna od najvažnijih tema je zdravstvena zaštita Osječana, odnosno stanovnika svih pet slavonskih županija, koji će gradnjom novog Kliničkog bolničkog centra Osijek imati razinu usluge u skladu sa svim europskim normama. Usporedno s pripremom gradnje novog kliničkog bolničkog centra, u realizaciji je projekt Objedinjenog hitnog bolničkog prijema i dnevnih bolnica, odnosno jednodnevnih kirurgija koji su hitno potrebni KBC-u Osijek zbog manjka kapaciteta na postojećim prostorima i povećanja broja pacijenata iz godine u godinu - ističe Radić.

S obzirom na to da se na području Osijeka realiziraju brojni projekti u nadležnosti Osječko-baranjske županije i Vlade RH, Radić ističe kako će se ti projekti nastaviti raditi sa sinergijskim učinkom, a da će gradska uprava, nakon 16. svibnja, tim projektima davati novi tempo, kako bi se osigurala brža dinamika radova.

Podršku Radiću dao je i Ivan Anušić, kandidat za drugi mandat na mjestu osječko-baranjskog župana koji je ocijenio kako se predstavljanjem programa javnosti pokazuje kojim smjerom će Osijek krenuti i razvijati se te kako će napredovati i rješavati nagomilane probleme.

- Želimo pokazati da smo ljudi koji hoće i znaju stvoriti bolje sutra za sve koji žive u Osijeku, ovoj županiji i na istoku Hrvatske - poručio je Anušić.

Dario Kuštro
PODRŠKA UMIROVLJENIČKIH STRANAKA
Ivan Radić prikupio je 10.500 tisuća potpisa za svoju kandidaturu, mnogo više od svih svojih protukandidata. Na tome je, uz stranačke kolege, zahvalio i koalicijskim partnerima koji su se odlučili podržati njegov program. “Izdvojit ću pri tome podršku svih aktivnih umirovljeničkih stranaka na području Osijeka, prvi je to put da je jedan od kandidata za osječkog gradonačelnika dobio takvu podršku,” rekao je Radić.
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

Najčitanije iz rubrike