Sport
OH NE, OPET TAJ VARAŽDIN

Moglo je i bolje: Davljenik postao prava osječka crna mačka
Objavljeno 4. svibnja, 2021.
Prošle sezone Varaždin je zaustavio bijelo-plave na putu prema drugom mjestu, a sada im je ugasio svjetlo u borbi za titulu

Bilo je baš lijepo dok je trajalo. Nogometaši Osijeka remijem protiv Varaždina praktički su položili oružje u borbi za titulu prvaka. Istina, teorija im još uvijek daje izglede za preskakanje Dinama, ali u takav rasplet mogu vjerovati stvarno samo oni nepopravljivi optimisti.


Prvi put se u Bjeličinu mandatu na klupi dogodio niz od tri utakmice bez pobjede. Tri uzastopna remija ipak su prevelik bodovni gubitak kako bi se održao korak s Dinamom. Prethodna dva protiv Dinama i Rijeke bila su prihvatljiva, ali ovaj protiv Varaždina pripada među najveće kikseve bijelo-plavih ove sezone.

Crna mačka

Osijek jednostavno nije igrao dobro. Bila je to utakmica u kojoj bijelo-plavi zapravo nisu imali što izgubiti. Pozicija u borbi za titulu ionako im nije bila obećavajuća, pa smo očekivali kako će protiv Varaždinaca koji se grčevito bore za prvoligaški život zaigrati "na sve ili ništa". No umjesto agresivne i odlučne predstave, dobili smo mlako prvo poluvrijeme u kojemu su bijelo-plavi ostali bez prave prilike za pogodak. Utopili su se u vlastitim pogreškama i krivom načinu igre. Uporno su udarali kroz sredinu gdje je koncentracija gostujućih igrača bila neprobojna.


- Igrali smo pogrešno u prvom poluvremenu. Dosta smo griješili, posebno po lijevoj strani, događalo nam se da su nam svi veznjaci lijevo, a da Silva nema nikoga za suradnju na suprotnoj strani terena. Pokušavali smo često i dubinskim loptama koje je vjetar nosio u gol-aut, previše je bilo toga u prvom poluvremenu pa nismo došli do pravih prilika. Kasnije ih je bilo, igrači su sigurno htjeli sve u najboljoj namjeri, ali ovaj put, čini se, nije moglo bolje - rekao je Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.


Varaždinci su se tako prometnuli u pravu crnu mačku. Prošle sezone ojadili su bijelo-plave kada su ih minimalno svladali u samoj završnici prvenstva i time im praktički uzeli drugo mjesto, a sada su im dokrajčili san o tituli. Iako, moglo je opet sve završiti drukčije. Osijek je prekasno ubacio u turbobrzinu. Tek kad je Obregon krasnim pogotkom rasparao Ivušićevu mrežu 20-ak minuta prije, Osječani su shvatili kako je vrag odnio šalu. Tek tada je krenula očekivana opsada gostujućih vrata jer su dotad bijelo-plavi drijemali na terenu.
Kad bi moglo glavom...

I zamalo su ponovili scenarij iz susreta protiv istog suparnika odigranog ovog proljeća kada su okrenuli dva pogotka zaostatka. Ovaj put lovili su minimalan minus, ali su imali i upola manje vremena na raspolaganju. Uspjeli su izjednačiti, a vrhunac drame dogodio se u petoj minuti sudačke nadoknade kada je Osijek dobio kazneni udarac za pobjedu. Ramon Mierez ima toliko dobrih igračkih karakteristika da ih je teško i nabrojiti, ali, nažalost, izvođenje kaznenih udaraca ne pripada u njih. Vratar Varaždina Dinko Horkaš pročitao je njegov mlaki udarac i time omogućio svom matičnom klubu Dinamu iz kojeg je posuđen u redove Varaždina da stavi šampanjac na hlađenje. A nesretni Ramon? Ah, kad bi u pravilima nogometne igre postojala mogućnost izvođenja penala glavom. Svi bismo bili daleko spokojniji u Ramonovu slučaju. No, šalu na stranu, Osijek je imao priliku doći do pobjede koju igrom u većem dijelu susreta nije zaslužio, ali tko u nogometu pita za zasluge.


- Rezultat je realan bez obzira na to što smo mi imali taj kazneni udarac za pobjedu koji nismo realizirali. Imao je Ramon i jednu dobru priliku prije toga, ali imao ju je i Varaždin. Bod ima puno veću vrijednost za njih nego za nas, ali ponovit ću opet – borit ćemo se do kraja - poručio je Bjelica.
Ništa drugo Osječanima i ne ostaje, ali lijepa ovosezonska priča koju su ispisivali od dolaska Nenada Bjelice na kormilo imala je baš dramatičan kraj. Ništa zato, valjda će ubrzo krenuti njezino novo poglavlje.


Dalibor Keler
OBILJEŽEN JUBILEJ MILETA ŠKORIĆA
Uoči susreta s Varaždinom priređena je mala svečanost kojom je obilježen 250. prvenstveni nastup kapetana bijelo-plavih Mile Škorića. Prigodan dres s tim brojem predao mu je nekadašnji kapetan i čovjek kojeg će Škorić ubrzo preskočiti na vječnoj listi broja odigranih prvenstvenih utakmica za NK Osijek Damir Vuica, koji danas obnaša dužnost klupskog skauta.
JUGOVIĆ I BARIŠIĆ S LAKŠIM OZLJEDAMA
Vedran Jugović i Adrian Leon Barišić ipak nisu teže ozlijeđeni. Jugović se našao u momčadi za susret s Varaždinom, ali je na zagrijavanju osjetio bol u mišiću lista, pa je zbog preventivnih razloga u momčad umjesto njega uskočio Marin Pilj, a Barišić se ozlijedio u drugom poluvremenu. Riječ je o zadnjoj loži, ali čini se kako nije u pitanju ruptura, već samo istegnuće.
Obregonova "bomba" ugasila je osječke nade i pokidala tri kvačice koje su držale mrežu na vratima
bod
VARAŽDIN VIŠE PROFITIRAO OD OSIJEKA
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike