Sport
OSJEČKI CENER

Trkači uspješno svladali
stazu, ali i neugodan vjetar
Objavljeno 3. svibnja, 2021.
Odustajanje nije bilo opcija, naprotiv, u sklopu Cenera održana je i utrka na pet kilometara

Prvi Osječki cener održan je 2008. godine i nakon toga priča se o "cenerima" raširila po cijeloj Hrvatskoj. Sada gotovo svaki naš grad ima svoju utrku na deset kilometara, ali ova osječka bila je prva, začetnik svih ostalih. I tako se, eto, već 13 godina tijekom svibnja u Osijeku trči "desetka", osim lani, kada je korona pokvarila planove i otkazala utrku.

No Cener se vratio i u nedjelju je ponovno na Promenadi okupio velik broj ljudi, a dobio je i "sestrinsku utrku", pa se trčalo na deset, ali i pet kilometara. Ukupno je nastupilo oko 150 natjecatelja, došli su ljudi iz cijele Slavonije i Baranje, ali i brojna ekipa iz Zagreba.

Zajednički start bio je ispred doma VK-a Iktus, deset kilometara najbrže je istrčao osječki triatlonac Matej Jukić s vremenom 34.46 minuta. Nakon njega u cilj je ušao poznati hrvatski ultramaratonac Dejan Radanac (34.55), a treći je bio Marko Duvnjak (36.14). Redovita posjetiteljica osječkih utrka Dorotea Santi bila je najbrža kod žena s vremenom 40.59 minuta, iza sebe je ostavila Dubravku Mesec (42.17), Vlastu Biter (42.42) i ostalo društvo.

Krug od pet kilometara najbrže je odradio Roko Horak (18.23 minute), a zatim su ciljem prolazili Karlo Ivezić (19.43), Goran Ugrčić (21.19), Ela Đelatović (22.18)... Ela je, naravno, osvojila prvo mjesto kod žena, druga je bila Lena Ivković (23.25), treća Antonija Šarić (24.54).

Bilo je to lijepo nedjeljno poslijepodne u Osijeku, iako ga je malo pokvario jak vjetar, koji je smetao trkačicama i trkačima, no osim staze natjecatelji su i njega uspjeli uspješno svladati.

Sportsko-rekreativni klub “Žuti šešir” kao glavni organizator ovogodišnje utrke, ali i svih prijašnjih utrka može biti zadovoljan još jednom uspješno odrađenom trkačkom pričom, koju su podržali i Glas Slavonije, Ferivi, Jamnica, Crveni križ, Volonterski centar, VK Iktus...
Ivana Liović
I ova utrka održana je u posebnim epidemiološkim uvjetima, no natjecateljima je važno da je - održana
Možda ste propustili...

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

Najčitanije iz rubrike