Sport
LIGA PRVAKA

City po potvrdu prvog finala
Objavljeno 4. svibnja, 2021.
Večeras ćemo doznati prvog finalista ovosezonskog izdanja nogometne Lige prvaka. Manchester City na svom Etihadu u uzvratnom polufinalnom susretu dočekuje PSG sa značajnom prednošću iz prošlotjednog ogleda s Parka prinčeva (2:1). “Građani” su jedina neporažena momčad Lige prvaka te ako to ostanu i nakon današnjeg uzvrata, izborit će svoje povijesno prvo finale elitnog natjecanja. Menadžer Guardiola nema problema oko sastava, jedino je zbog bolesti odsutan Garcia dok su svi ostali na raspolaganju i spremni napraviti još jedan korak prema toliko željenom cilju - kruni europskog prvaka.

- Ne možete igrati 90 minuta onako kako smo igrali drugo poluvrijeme u Parizu, takvo nešto ne može se dogoditi i jasno je da će nam biti teško. No uvjeren sam da ćemo znati reagirati na pravi način. PSG je izvanredna momčad, koja može kreirati i nešto što nitko ne očekuje. Oni su opasni kao i u prvom susretu, ali i mi znamo koliko dobri možemo biti. I zato nije komplicirano, moramo samo ponoviti ono što smo radili posljednjih osam mjeseci. Moramo se fokusirati na sebe, izdržati teške trenutke i što je više moguće pokušati nametnuti naš stil igre. Naravno, i braniti se dobro, biti strpljivi te pokušati zabiti golove - najavio je Guardiola današnji dvoboj i priliku da nakon deset godina ponovno kao trener bude u finalu.

Parižani su svoj led i igranje u finalu Lige prvaka probili prošle sezone, ove su očekivali i posljednji korak na usponu na vrh Europe, pogotovo nakon što su u prethodne dvije nokaut-runde izbacili Barcelonu i Bayern. Ključ tih uspjeha bila su sjajna gostujuća izdanja (4:1, 3:2), kakvo im je potrebno i večeras, iako je ovaj put bitna razlika da sada u gostima moraju loviti zaostatak. Puno će ovisiti i o spremnosti Mbappea, koji je preskočio prvenstveni ogled ovog vikenda zbog ozljede lista, no jasno je kako se ovakve utakmice propuštaju samo ako se ne može ustati iz kreveta. Pochettinu nedostaju Bernat i Gueye, upitan je i Dagba, a branič Florenzi obećava kako će sa suigračima dati sve kako bi ponovili plasman u finale.

- U ovakvim utakmicama ne osjećate umor. To su susreti koji se sami pripremaju. Zaigrat ćemo srčano, ponosni i željni pobjede i kreiranja povijesti. G.R.
Najčitanije iz rubrike