Sport
ŠIK HVIDRA OSIJEK ZAKLJUČIO PH U SJEDEĆOJ ODBOJCI

Pandemija spriječila borbu za sam vrh u sezoni kada klub slavi svoj 25. rođendan
Objavljeno 4. svibnja, 2021.

Iako već deset godina nisu uspjeli uzeti neki domaći trofej, ŠIK HVIDR-a Osijek i dalje je konstanta u klupskom vrhu hrvatske sjedeće odbojke.

Klub koji u svojim vitrinama ima 12 naslova državnog prvaka te jedan Kup Hrvatske u svaku sezonu ulazi s visokim ambicijama. Tako je bilo i u ovoj pandemijskoj, koja je nedavno završila, a u kojoj su Osječani završili na četvrtom mjestu. Ne kriju da su planirali puno više.

- Razlog za optimizam dale su nam već igre i rezultati u prvom dijelu sezonu, koji se igrao po skupinama. Mi smo u našoj u deset utakmica ostvarili devet pobjeda, izgubili smo samo od Marsonije, koja je u kasniju Ligu za pobjednika prenijela najviše bodova, deset. No, ni naša zaliha nije bila loša, u drugi dio ušli smo s osam bodova, jedan više imali su Knin i Zagreb. Stoga smo bili konkurentni u borbi za naslov, vjerovali smo da imamo izgleda domoći se 13. titule - kaže tajnik i još uvijek po potrebi igrač osječkog sastava, Saša Gajčić.

Ipak, u Ligi za pobjednika se nije držao korak s konkurencijom, a na kraju je Knin 95 uzeo svoj premijerni naslov. HVIDR-a Osijek završila je četvrta, s 11 bodova na kontu, što znači da su u drugom dijelu osvojena samo tri boda.

- Pandedmija i postojeće mjere utjecale su na kraju i na naš plasman. U drugom dijelu bili smo lišeni dvaju igrača iz udarne postave, dvojca koji živi u susjednoj BiH i koji nije bio u mogućnosti pomoći nam da sve to na kraju ispadne puno bolje. Neigranje Roberta Mašića i Mirka Zečević-Tadića je veliki hendikep, a na sve to nadovezali su se i problemi s COVID-om, zbog kojih nismo igrali na završnici Kupa, bilo je i ozljeda, stoga je bilo najvažnije sezonu izgurati do kraja - smatra Gajčić.

Klub je nedavno proslavio 25. rođendan (datum osnivanja je 22. travnja 1996.), ali jubilej se nije obilježio na planirani način.

- Upravo je obljetnica bila dodatni motiv da budemo konkurentni u borbi za titulu. Bez obzira na to što iz objektivnih razloga to nismo mogli ostvariti, želja nam je četvrt stoljeća osnutka obilježiti na pravi način. Ako mjere dopuste, 26. lipnja organizirali bismo našeg Crvenog fiću ‘91, turnir koji je lani trebao imati svoje peto izdanje, ali vjerujem da bi ono sada moglo biti i provedeno u djelo. Želja je da nastupi osam klubova, ali vidjet ćemo rasplet situacije - kaže Gajčić. Osim njega, te dvojca iz BiH, u jubilarnoj klupskoj sezoni igrali su: Robert Lukačević, Vilijem Kerep, Zoran Ruskaj, Siniša Ćosić, Željko Predragović, Duško Živković, Slavko Josipović, Darko Šagodić, Mišo Tepšić i Josip Tolić. N. Benčina
Za klupski jubilej u planu je krajem lipnja peto izdanje međunarodnog turnira Crveni fićo ‘91
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike