Osijek
PANEL-RASPRAVA NA AKADEMIJI

Kultura u koronakrizi
Objavljeno 3. svibnja, 2021.
Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku organizirala je u petak javnu mrežnu panel-raspravu pod naslovom KoronaOSKultura-21, u kojoj je naglasak bio na privatnom, odnosno neovisnom kulturnom i umjetničkom sektoru. Cilj je bio saznati kako se on snalazi u pandemijskoj situaciji te kako ona utječe na kulturni život grada Osijeka, ali i šire.

Panel-raspravu inicirao je i realizirao Odsjek za kulturu, medije i menadžment, u prvom redu doc. dr. sc. Marija Šain, doc. dr. sc. Tatjana Ileš, asistentica Maja Haršanji i moderator Tomislav Levak, uz potporu i pomoć uprave i Ureda za znanost, umjetnost, programe, projekte EU-a i međuinstitucijsku suradnju Akademije. Gosti i govornici bili su: Mia Dimšić (glazbenica), Ivana Đerđ Dunđerović (novinarka), Valentina Grubačević (predsjednica Udruge Reart i voditeljica projekta Reart festival), Ines Novak (predsjednica Dječjeg kreativnog centra Dokkica), Mira Sekereš (predsjednica i koreografkinja PS Shine), Ana Šimić (predstavnica umjetničke organizacije Teatar to go) i Ivica Vuletić (vlasnik knjižare Nova).

Panelisti su se složili kako pandemijska situacija zasigurno predstavlja značajnu prijetnju budućem poslovanju, ponegdje i opstanku samostalnih umjetnika, neprofitnih organizacija i svih drugih koji djeluju u kulturnom i umjetničkom sektoru. Ipak, optimistično su zaključili kako su sigurni da je kultura žilava i da će uspješno prebroditi i ova vremena. I.R.G.
Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike