Novosti
OBŽ: 23 NOVOPOZITIVNE, PREMINULE DVIJE OSOBE

Ovog tjedna planira se cijepiti 11.000 osoba
Objavljeno 3. svibnja, 2021.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 115 uzoraka od kojih je 23 bilo pozitivno na koronavirus. Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području grada Osijeka (6), po tri su s područja Belog Manastira i Našica, dvije osobe su s područja Čepina i Podgorača, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Donje Motičine, Donjeg Miholjca, Drenja, Đakova, Koške i Petrijevaca.

Na bolničkom liječenju nalaze se 142 osobe koje su oboljele od COVID-19, i to 114 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 35 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 28 pacijenata s tim oboljenjem.  Preminule su dvije osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 43 i 91 godinu.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.621 osoba.

Policijski službenici proveli su 11 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje (u Belom Manastiru), dok u 163 nadzora ugostiteljskih objekata nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 178 nadzora provođenja epidemioloških mjera (126 u ugostiteljskim objektima, 18 u prodavaonicama, po 5 u trgovačkim centrima, pekarnicama i tržnicama, po 4 u javnom prijevozu, uslužnim djelatnostima i na sportskim događajima, a ostalo u drugim objektima), a nisu utvrdili nepravilnosti.

Danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite OBŽ na kojoj je razmatrana aktualna epidemiološka situacija. Između ostalog, rečeno je da je tijekom prošlog tjedna cijepljeno 3.275 osoba, a ovog tjedna na 11 posebno organiziranih punktova te kod obiteljskih liječnika planira se cijepiti 11.000 osoba. D.Ku.

Možda ste propustili...