Regija
SEDAM KANDIDACIJSKIH LISTA ZA IZBOR ČLANOVA GRADSKOG VIJEĆA

Za gradonačelnika Županje četiri kandidata
Objavljeno 3. svibnja, 2021.
ŽUPANJA - Na predstojećim lokalnim izborima Županjci će birati između četiri gradonačelnička kandidata i odlučiti tko će od njih u sljedeće četiri godine voditi grad.

Aktualni gradonačelnik Davor Miličević kandidat je HDZ-a za peti mandat, sa zamjenikom Mladenom Doganom. Kandidat SDP-a je Mario Galović, a zamjenik je Igor Katona. Zaprimljene su i dvije gradonačelničke kandidature grupe birača. Riječ je o dojučerašnjem HDZ-ovcu Damiru Juzbašiću, koji je početkom ožujka odlučio napustiti stranku i na izbore izići kao nezavisni kandidat, sa zamjenikom Petrom Buljevićem te kandidatu Darku Lorgeru i njegovoj zamjenici Andrei Župarić.

Novi saziv Gradskog vijeća Županje od 15 članova građani će birati između sedam kandidacijskih lista. Listu Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) predvodi Vitomir Gulikorić, Listu SDP-a Josip Gregorović, a Listu Demokratskog HSS-a (DHSS) Marko Maroševac. Nositeljica kandidacijske liste Domovinskog pokreta (DP) je Ivana Nebrigić Kružljak, a nositelj Liste HDZ-a za Gradsko vijeće je Davor Miličević. Pred biračima će se naći i dvije liste grupe birača, čiji su nositelji Damir Juzbašić i Darko Lorger.

Najviše žena, njih osam, zastupljeno je na kandidacijskoj listi SDP-a, a najmanje na listi Damira Juzbašića na kojoj su četiri žene. M.L.O.
Možda ste propustili...

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

Najčitanije iz rubrike