Osijek
SVE VIŠE AKTIVNOSTI I KORISNIKA

Udahnut novi život Staroj pekari
Objavljeno 2. svibnja, 2021.

Nakon nešto više od mjesec dana, otkako su Kulturni centar Osijek i Hrvatski ferijalni savez preuzeli upravljanje Starom pekarom, zgrada je prodisala punim plućima. S potencijalnom koji se pruža mladima do sada se upoznalo više od 20 korisnika, udruga i organizacija iz različitih područja djelovanja s područja Osijeka, a čiji se broj sustavno povećava. Također, održano je više od 60 različitih aktivnosti, pohvalili su se iz KC-a.

Edukativne radionice Info-centra za mlade, PRONI centra za mlade, ISKRA Waldorfske inicijative, HANGOUT-a, Udruge Aktivni građani iz Zagreba i drugih okupile su mnoštvo srednjoškolaca i studenata. Svoje su mjesto za osmišljavanje i realizaciju planova te projekata pronašli i studenti Socijalnog rada, Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, kao i studenti okupljeni u Udruzi AIESEC i Financijski impuls. Ekonotu Staroj pekari donosi udruga PLANTaža, koja, prema svemu sudeći, radi na velikim projektima.

Da je u Staroj pekari počelo jako živahno, dokazuje i podrhtavanje poda od plesnih proba u sklopu projekta CUBOS, a čim epidemiološke mjere popuste, dolaze i drugi rekreativci okupljeni oko udruge sportske rekreacije "Sport za sve".

Vrlo skoro izlazi i aplikacija preko koje će se moći u nekoliko jednostavnih koraka pregledati svaki od prostora u Staroj pekari u 3D formatu, odabrati najpogodniji te odmah uplatiti iznos za rezervaciju. Dok se web-aplikacija polako "polira" prije prezentacije, za rezervaciju prostora možete se javiti na e-mail adresu: stara.pekara.prostor@kulturni-centar.hr. Sve što trebate napraviti kako biste se koristili radnim prostorom u Staroj pekari jest poslati željeni termin ili termine, namjenu te kratak opis svoje aktivnosti, a odgovor ćete dobiti u roku od 24 sata.

Naknada za kulturne i društvene aktivnosti neprofitnog karaktera iznosi deset kuna po terminu. Ako želite pronaći prostor za svoje

aktivnosti, javite se i uvjerite u ugodnu i kreativnu radnu atmosferu te postanite dio kreativne slike Osijeka. Postojećim korisnicima žele ugodan rad u Staroj pekari i vesele se uspješnoj suradnji s novima! I.R.G.
60

aktivnosti održano je u samo mjesec dana u Staroj pekari, otkada je upravljanje preuzeo Kulturni centar
Najčitanije iz rubrike