Crna kronika
TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD SLATINE

U noćnom slijetanju Opela poginuo 18-godišnji mladić
Objavljeno 2. svibnja, 2021.
U silovitom naletu automobil je polomio betonski stup. Vozač je smrtno stradao

Ni ovaj vikend nije mogao proći bez poginulih u prometu. Dvije nesreće sa smrtnim posljedicama dogodile su se u Slavoniji, a za upravljačem automobila i traktora život su izgubili 18-godišnji mladić i 65-godišnjak. Nesreća u kojoj je poginuo mladić dogodila se u noći između subote i nedjelje, oko pola sata nakon ponoći, na ulazu u slatinsko prigradsko naselje Gornji Miholjac.

Mladi vozač F. K. (18) iz obližnjeg Josipova, u općini Sopje, vozio je Opel Astru Sedan iz smjera Španata i na zapadnom ulazu u Gornji Miholjac, na ravnom dijelu, zbog za sada neutvrđenih razloga prešao na lijevu stranu ceste, sletio na strmi rubnjak i po njemu i odvodnom kanalu vozio stotinjak metara. Potom je u nekontroliranoj vožnji automobil udario u betonski stup - nosač telefonskih kabela. Od siline udara armiranobetonski stup je srušen i polomljen na dva mjesta, vozilo se prevrnulo i jednostavno raspalo, a nesretni mladić od težine zadobivenih ozljeda na mjestu je preminuo.

Do mjesta nesreće prvi su, čuvši glasne udarce, dotrčali stanovnici Gornjeg Miholjca, koji su, vidjevši da je riječ o prometnoj nesreći, o svemu obavijestili policiju i Hitnu omoć. Očevid su obavili službenici Policijske postaje Slatina, a poginulog su vozača iz smrskanog vozila, tek nakon rezanja vrata i krova automobila, izvukli vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Slatina. Na mjestu nesreće bila je i dežurna ekipa Hitne medicinske pomoći, ali ona je samo mogla konstatirati tragične posljedice nesreće. Na mjestu nesretnog događaja zatekli smo rasute dijelove uništenog automobila i upaljene lampione, a uzrok i okolnosti ove teške nesreće bit će poznati nakon službenog priopćenja policije. Nesumnjivo je da ju je izazvala brzina.

Vijest o tragičnoj pogibiji mladića brzo se proširila i potresla Josipovo i cijeli slatinski kraj, jer nesretne okolnosti odnijele su još jednu mladu osobu, koja je tek počela živjeti.

Petar Žarković
 

TRAKTOR SE NA UZBRDICI PREVRNUO I USMRTIO 65-GODIŠNJEG VOZAČA
Najčešći uzrok smrtnog stradavanja traktorista, ili osoba koje se uz vozača voze na njemu ili u prikolici, jest prevrtanje tog poljoprivrednog vozila. Upravo se to dogodilo u Vasinim Lazama, mjestu u blizini Požege, a sve je završilo pogibijom 65-godišnjaka. Kako je izvijestila Policijska uprava požeško-slavonska, u subotu između 13.30 i 13.50 u voćnjaku u Vasinim Lazama, 65-godišnjak se, upravljajući traktorom IMT požeških registracijskih oznaka, kretao unatrag. U jednom je trenutku na uzbrdici zbog velikog nagiba došlo do prevrtanja traktora. Nestabilno poljoprivredno vozilo prignječilo je 65-godišnjaka, koji je od ozljeda preminuo na mjestu nesreće. Pristigla ekipa Hitne pomoći mogla je samo konstatirati smrt. Kako doznajemo, traktor nije imao zaštitnu kabinu, što je moglo spriječiti tragičan ishod nesreće.
Možda ste propustili...

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

NA CESTI ZATEČENO VIŠE PIJANIH VOZAČA

S 2,17 promila zabio se u stup

Najčitanije iz rubrike