Sport
EHF EURO CUP

Hrvatska mladost namučila Mađare
Objavljeno 1. svibnja, 2021.
Hrvatska rukometna reprezentacija doživjela je poraz u 5. kolu EHF EURO kupa na gostovanju kod Mađarske u Veszprem. Domaćin je slavio 26:22. Pomlađena Hrvatska doživjela je u Vezspremu prvi poraz u EHF EURO kupu, makar je igra izabranika Hrvoja Horvata bila puno bolja od konačnog rezultata. Nakon prvih 30 minuta Horvatov i Balićev "dječji vrtić", pojačan za nekoliko iskusnijih igrača poput Čupića ili vratara Pešića. imao je minimalnu prednost (10:9). Odlično su se držali sve do 52. minute kada su Mađari poveli s 22:19 i tada već odlučili pobjednika. Imali su gosti tijekom susreta i tri pogotka prednosti (8:5, 15:12), ali je presudilo ipak iskustvo Mađara, koji su protiv Hrvatske igrali u najjačem sastavu. Treba reći kako osim nekolicine nositelja hrvatske igre (Duvnjak, Cindrić) u odnosu na sastav koji je svladao dvaput Slovačku u Varaždinu, nije bilo Šušnje i Gadže, koji su zbog ozljede propustili susret s Mađarima. Kod "kauboja" je najbolji strijelac bio Ivan Čupić s 5 golova, dok je Tin Lučin zabio četiri gola, a vratar Ivan Pešić imao 11 obrana. Hrvatsku u ovom natjecanju još čeka odgođeni dvoboj kod Španjolske, za koji se još ne zna termin. EHF EURO Kup čine domaćini sljedećeg EURA Mađarska i Slovačka, te Hrvatska i Španjolska, koji su kao finalisti prošlog EURA osigurali plasman. K.L/H
​MAĐARSKA  26 (9)

HRVATSKA  22 (10)

VESZPREM - Veszprem Arena.

MAĐARSKA: Bosz (9+0), Mikler (6+0), Sipos, Topić 4, Cs. Leimeter 3, Hanusz 1, P. Kovacsics 1, P. Ligetvari, Boka1, Rošta, D. Mathe 5, Rodriguez 5, Banhidi 3, Z. Szita 1, Bodo 2 i Lekai.

HRVATSKA: Pešić (11), M. Mandić, Mihić, Godec, Mileta, Načinović 2, Kušan 3, Čupić 5, Šebetić 3, Matanović, D. Mandić 2, Grahovac, Lučin 3, Maraš, Grubišić i Pavlović 3.
Najčitanije iz rubrike