Sport
NK OSIJEK

Na ljeto će biti pune ruke posla
Objavljeno 30. travnja, 2021.
Tekuća sezona je na izmaku, a u njoj se Osijek prvi put nakon 25 godina otvoreno upustio u borbu za titulu. Iako bitka još nije završena, njezin se ishod polako može nazreti jer Dinamo je u poziciji koju će teško propustiti.

No ovo je tek prva Bjeličina sezona na klupi bijelo-plavih, a ona je dala naslutiti kako će Osijek u godinama koje dolaze biti konstanta kada je u pitanju borba za trofeje u hrvatskom nogometu. Zato će zanimljivo biti vidjeti kakve će poteze ovog ljeta u prijelaznom roku povući Nenad Bjelica. Kada je o igračkom kadru riječ, Bjelica će na ljeto imati priličan manevarski prostor za slaganje momčadi s kojom će krenuti u sljedeću sezonu. Šetorici igrača istječu ugovori ili posudbe (Santini, Lopa, Guti, Gyurcso, Mierez, Erceg), za druge, pak, postoji zanimanje inozemnih klubova. Nema dvojbe kako će Bjelica željeti složiti još jači roster od ovog koji je ove sezone počeo mijenjati odnose u hrvatskom nogometu.

- Ne treba nama puno kako bismo se još pojačali. Već smo s postojećim igračkim kadrom bili na razini Dinama i zato ne treba podcjenjivati sve što su ovi igrači napravili. Vjerojatno ćemo dovesti dva ili tri igrača s kojima bismo bili još jači i konkurentniji u borbi za trofeje. Vidjet ćemo kakve će nam biti potrebe kada obavimo razgovore sa svim igračima koji su trenutačno u klubu, a na ljeto im istječu ugovorne obveze - kaže Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka, koji je ujedno zadužen i za kreiranje sportske politike kluba.

Naravno, prvi i najvažniji zadatak bit će otkup ugovora Ramona Miereza. Taj posao osječki klub treba obaviti do 15. svibnja, a kako sad stvari stoje, to će se sigurno dogoditi. Svi ostali koji su u tom statusu zapravo su pod upitnikom. Ercega bi Bjelica volio zadržat,i ali samo ako će biti moguće produžiti posudbu. Ivan Santini će najvjerojatnije potražiti inozemni angažman, a teško je reći što će biti s, recimo, Adamom Gyurcsom. Bjelica bi želio kao opciju imati i brže igrače na krilnim pozicijama pa je zbog toga već "zakapario" dolazak Šime Gržana iz Istre 1961, a Gyurcso, koji nije dosad imao veliku minutažu, uklapa se u takvu priču. Gutiju bi, pak, mogao biti ponuđen novi ugovor, a vrlo je neizvjesno što će biti s Lopom. Malo je vjerojatno da će on ostati u Gradskom vrtu.

U projekciji igračkog kadra za sljedeću sezonu treba imati i ljude koji su trenutačno izvan stroja zbog ozljeda (Brlek, Ndockyt, Grezda i Caro) ili su, pak, na posudbama u drugim klubovima. Tih posuđenih igrača čak je 11, što samo govori koliko će opsežan biti posao koji Bjelicu čeka nakon što se spusti zavjesa na ovu sezonu. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li netko od tih posuđenih igrača dobiti mjesto u rosteru kada se vrate.

- Puno je posuđenih igrača, a ne isključujem mogućnost da neki od njih bude u kadru za sljedeću sezonu. Ipak, većina će ili ići na nove posudbe, ili ćemo ih pokušati transferirati - otkrio je Bjelica.

Najzvučnija imena koja se vraćaju s posudbi su Antonio Mance, Josip Špoljarić, Alen Grgić i Marko Malenica... D.Keler
SVI POSUĐENI
Antonio Mance (Puskas akademija), Marko Malenica, Alen Grgić, Luka Marin (Diósgyőri VTK), Todor Todoroski (Šibenik), Josip Špoljarić (Istra 1961), Robert Mišković (Sloboda, Tuzla), Mihail Caimacov (Kopar), Luka Pršo (Newcastle United Jets, Australija), Mirlind Daku (Balkani, Kosovo), Stjepan Radeljić (Šerif Tiraspol, Moladvija)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku