Mozaik
MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE UČENIKA

Najbolja je frizura Margarete Plivelić
Objavljeno 28. travnja, 2021.
Vjenčana frizura radila se prema zadanoj fotografiji na modelu lutke, a morala je biti u skladu s modnim trendovima

Margareta Plivelić iz Apševaca, učenica Srednje strukovne škole Vinkovci, pod mentorstvom Marijane Matošević osvojila je prvo mjestu na Međužupanijskom natjecanju u disciplini frizerstvo te plasman na državno natjecanje u svibnju u Zagrebu.

Natjecanje je dio novog modela natjecanja učenika strukovnih škola pod imenom WorldSkills Croatia te se provodi po uzoru na WorldSkills natjecanja. Suci Tibor Vidaković, majstor frizer iz Osijeka, Blaženka Prgić, majstor frizer iz Županje, te Josipa Džaja, majstor frizer iz Vinkovaca, imali su težak zadatak odabrati najbolji rad jer je konkurencija bila iznimno teška. Niz je faktora koji u konačnici utječu na ocjenu. Natjecanje je održano u specifičnim okolnostima jer je sve bilo online i puno teže, a suci su mogli u svakom trenutku postaviti pitanje natjecatelju. Osim toga, jedan dio, odnosno 30 posto konačne frizure, bio je skriven te su sami natjecatelji morali pokazati svoje vještine do konačne frizure.

Zadatak je bio vjenčana frizura, a sama izrada trajala je tri sata. Vjenčana frizura radila se prema zadanoj fotografiji na modelu lutke, a morala je biti u skladu s modnim trendovima. Prvo mjesto osvojila je Margareta Plivelić iz Srednje strukovne škole Vinkovci, drugo mjesto Josip Acel iz Srednje škole Viktorovac Sisak, treća je bila Paula Milanović iz Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova, četvrto mjesto osvojio je Filip Pitinac iz Obrtničke škole Osijek.

- Imala sam opsežne pripreme sa svojom mentoricom Marijanom Matošević u školi, posebno sam vodila računa o tehnici, brzini i da sve bude uredno. U početku sam frizuru radila sat vremena, no kasnije se vrijeme izrade skraćivalo ovisno o tome koliko sam vježbala. Konkurencija je bila jako teška, koliko sam mogla vidjeti online, no na kraju sam sretna što sam osvojila prvo mjesto i plasman na državno natjecanje. Kad govorimo o samom Međužupanijskom natjecanju, na početku sam dobila novu lutku koja nije obrađena i određujem tehniku bojenja, recepturu i onda bojim kosu. Zatim odredim koliko će mi boja stajati, onda ide pranje, feniranje, moram izraditi kosu i na kraju izrada frizure. Ovdje je bilo vezanje repa, izrada prednjeg dijela, ostavljanje za zadnji dio koji je nepoznat. Na slici je prikazan samo prednji dio, dok zadnji moramo sami izraditi. Ove godine bilo je teško jer smo cijelo vrijeme imali pitanja prosudbenog povjerenstva, no ako si pripremljen dobro kao što sam ja bila zahvaljujući svojoj odličnoj mentorici, pitanja prosudbenog povjerenstva te ne mogu zbuniti tijekom izrade frizure - rekla je Margareta Plivelić, kojoj predstoji puno napornog rada kako bi se u konačnici ostvario što bolji plasman na državnom natjecanju u Zagrebu.

- Znam koliko vrijedim i koliko mogu na državnom jer samo ako si dobro pripremljen, možeš se nadati uspjehu na državnom natjecanju. Puno hvala mojoj mentorici, koja je uvijek uz mene i zajednički možemo jako mnogo - rekla je Plivelić.
Mario Kokaj
Uvijek ostvaruju odlične rezultate
Domagoj Bujadinović, ravnatelj Srednje škole Vinkovci, može se pohvaliti da su učenici ove škole ostvarili jako dobre rezultate na međužupanijskim natjecanjima u raznim disciplinama te plasman na državno natjecanje.

- Iznimno nam je drago što naši učenici uvijek ostvaruju odlične rezultate na svim natjecanjima, to je samo potvrda odličnog rada naših nastavnica i nastavnika u svim predmetima. Pozivam sve one koji još nisu odlučili koju srednju školu odabrati, zasigurno najbolji izbor je Srednja strukovna škola Vinkovci - rekao je Bujadinović.
Margareta Plivelić

pobjednica natjecanja

Imala sam opsežne pripreme sa svojom mentoricom Marijanom Matošević u školi, posebno sam vodila računa o tehnici, brzini i da sve bude uredno. U početku sam frizuru radila sat vremena
Možda ste propustili...

FILM “THE BRIDE!”

Christian Bale kao Frankenstein

U NEDJELJU 14. TRAVNJA POČINJE 20. ZAGREBDOX

Pobjednici Sundancea, Berlinalea, SSF-a...

Najčitanije iz rubrike