Sport
ULTRASI NEZADOVOLJNI IGROM CIBALIJE

Vi ste sramota ovoga grada
Objavljeno 26. travnja, 2021.
Nakon što su u prošlom drugoligaškom kolu, u srijedu, pokraj Jadra poraženi od Solina s 2:0, nogometaši Cibalije doživjeli su istu sudbinu pokraj svog Bosuta. Bodove iz Vinkovaca odnijela je momčad Rudeša koja je u nedjeljnom susretu 28. kola Druge HNL slavila s 2:0. Vinkovčani su u prošlom tjednu imali velike ambicije, a ostali su na nuli. Nisu zabili nijedan pogodak niti su osvojili i jedan bod.


Nedjeljno popodne vinkovačkih nogometaša protiv Rudeša je za što brži zaborav. Igra je bila nervozna i loša, Cibalia je u okvir gostiju uputila tek jedan-jedini udarac, zapucao je Perić-Komšić u 90. minuti, no vratar Rudeša s tim pokušajem nije imao nikakvih problema.


U prvom poluvremenu mreže su mirovale, ali već u trećoj minuti nastavka gosti su poveli. Durdov je u 48. minuti zabio za 0:1, a pobjedu gostiju potvrdio je Brajković pogotkom u 64. minuti. Šanse domaćih da pokušaju smanjiti, ili eventualno doći do potpunog preokreta bitno su smanjene u 79. minuti, kada su ostali s igračem manje. Travnjak je zbog crvenog kartona morao napustiti Dario Rugašević, a brojčano oslabljeni "cibalijaši" do kraja više ništa nisu mogli napraviti.
Nakon dva uzastopna poraza Tomićeva momčad doživjela je slobodan pad na drugoligaškoj tablici. Cibalia je prije desetak dana bila peta, sada je 12. Razlike u bodovima su male, pa svaki poraz ili pobjeda donosi pomak dolje ili gore. Nakon dva u nizu poraza od 0:2 Vinkovčanima treba jedan dobar rezultat, a imat će ga priliku ostvariti već u sljedećem kolu kada na Bostut stiže Croatia iz Zmijavaca. No za pobjedu Cibalia mora biti u mnogo boljem izdanju negoli je to bila protiv Solina i Rudeša.


Nakon utakmice nezadovoljni navijači su čekali igrače Cibalije ispred svlačionice, sve je budno pratila policija, a Ultrasi su kratko poručili "Vi ste sramota ovoga grada…" I. Li.
Cibalia*0 (0)

Rudeš*2 (0)

VINKOVCI - Stadion HNK Cibalije. Bez gledatelja. Sudac: Ante Bundović. Strijelci: 0:1 Durdov (48), 0:2 Brajković (64)

CIBALIA: Slukić, Oršolić, Miljanić (od 62. Perić-Komšić), Jazvić (od 79. Bubnjar), Baltić, Diyoke, Išasegi, Laštro (od 10. Karabatić), Crnov (od. 79. Križanović), Rugašević, Pavlak (od 62. Knežević)

RUDEŠ: Bruči, Jergović (od 46. Franić), Brajković, Muić, Grgić, Jalinous (od 46. Kolega), Abdurahimi (od 84. Andačić), R. Ćosić, Durdov (od 69. Jelavić), Šarić (od 90. Marković), M. Čosić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike