Sport
OSVRT NA 30. KOLO HT PRVE HNL

Remi u derbiju, utrka za naslov se nastavlja
Objavljeno 22. travnja, 2021.
Sva pozornost hrvatske nogometne javnosti u 30. kolu HT Prve HNL bila je usmjerena prema osječkom Gradskom vrtu, u kojem se igrao derbi između drugoplasiranog Osijeka i lidera prvenstva Dinama. Te dvije momčadi vode veliku borbu za naslov prvaka, a nakon osječke utakmice ona je ostala otvorena premda remi koji se dogodio više ide na ruku Zagrepčanima. Oni su na taj način zadržali dva boda više u odnosu prema bijelo-plavima, s tim da još imaju i utakmicu manje. Sam derbi ponudio je odličan nogomet pun agresivnosti, visokog tempa i žestoke borbe u kojoj su obje momčadi imale isti cilj - pobijediti. Igralo se otvorenih karata, onako kako u derbiju to treba i biti, bez suvišnih kalkuliranja i taktičkih nadmudrivanja. I zato se rodila odlična utakmica kojoj su nedostajali samo gledatelji. Da živimo u normalnom vremenu, Gradski vrt bi te večeri bio krcat, a samim time i doživljaj bi bio vrhunski. Uopće ne sumnjamo kako bi navijači uživali u prikazanom nogometu, a to je velika pobjeda HNL-a, koji opet ima derbi koji definitivno ima što ponuditi. Nakon njega Dinamo je koračić bliže tituli prvaka, ali Osijek se sigurno ne misli tako lako predati. Svi ostali susreti su, prirodno, završili u sjeni velikog okršaja u Osijeku. No, u njima su se dogodile neke važne stvari. Rijeka se pobjedom u Puli probila na treće mjesto, koje je još od devetog kola držala Gorica. U ovom kolu Velikogoričani su u Šibeniku bili na pragu poraza, ali ih je dvije minute prije kraja spasio Delfi, no to im nije bilo dovoljno da izdrže nalet Rijeke, koja ima pet uzastopnih prvenstvenih pobjeda. Iznimno važnu pobjedu u borbi za ostanak ostvarila je Lokomotiva protiv izravnog konkurenta Varaždina, čime su uhvatili priključak s konkurencijom s dna tablice. "Lokosima" se baš otvorilo jer su varaždinsku mrežu zatrpali s četiri pogotka i time prekinuli svoj nevjerojatan crni niz u kojem nisu slavili u devet uzastopnih utakmica, niti su u njima uspjeli postići pogodak! Zanimljivo, posljednju pobjedu i pogodak prije ovog kola Lokomotiva je zabilježila baš protiv Varaždina na njegovu terenu još 12. veljače. Uzbuđenja nije nedostajalo ni u susretu "žitelja" sredine tablice Slaven Belupa i Hajduka. Fabula i ishod utakmice bili su gotovo identični kao i u susretu tih suparnika odigranom prije 15-ak dana na Poljudu. Splićani su poveli pa dobili crveni karton, što je Slaven Belupo iskoristio i preko veterana Ivana Krstanovića došao do boda. Uglavnom, sve borbe koje se vode u HNL-u ostale su otvorene ili su se samo dodatno zaoštrile. Čeka nas ludo neizvjesno finale sezone.
Konačno su se trgnuli i strijelci koji su uspjeli postići dvoznamenkasti broj pogodaka. Palo ih je 13, ili 2,6 po utakmici, što je sasvim blizu standarda našeg prvenstva.


Dalibor Keler
REZULTATI 30. KOLA
Šibenik - Gorica 1:1, Slaven Belupo -Hajduk 1:1, Lokomotiva - Varaždin 4:0, Istra 1961 - Rijeka 1:2, Osijek - Dinamo 1:1
Možda ste propustili...

EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Polufinale je tu, mogu naši i brže

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike