Osijek
ŠKOLA U PRIRODI ZA VRTIĆARCE

Djeca izrađivala superjunake koji čuvaju prirodu
Objavljeno 22. travnja, 2021.
Škola u prirodi održana je na izletištu Stara Drava u povodu obilježavanja Dana planeta Zemlje

U sklopu aktivnosti projekta Stara Drava Josipovac 2, koji provodi ŠRK Linjak uz partnere Javnu ustanovu za zaštitu prirode OBŽ, Osnovnu školu Josipovac i Dječji vrtić Osijek podcentar Josipovac te suradnika u provedbi projekta Muzej likovnih umjetnosti u Osijeku, održana je "Škola u prirodi“ za vrtićarce na izletištu Stara Drava u povodu obilježavanja Dana planeta Zemlje.

Sudionici su bili djeca srednje vrtićke skupine josipovačkog vrtića uz pratnju odgojiteljica Dalije Perić i Lore Đumlije te zdravstvene voditeljice Mirjane Vučković, stručnjakinje za zaštitu prirode bile su Ivana Buzuk, Željka Vrebac i Tomislav Mandir, a kustosice pedagoginje Kristina Delalić Vetengl, Josipa Stojanović i Kasja Vukić.

Vrtićarci su izrađivali junake koji spašavaju Zemlju od onečišćenja, ekoloških katastrofa i jačaju svijest o prirodnom okolišu. U izradi junaka koristila se mahom otpadna kartonska ambalaža svakodnevnih predmeta.

"Organizacijom više radionica u prirodi nastojimo educirati i poticati građane, osobito djecu i mlade na sudjelovanje u zaštiti okoliša na razini lokalne zajednice te kroz aktivnost edukacije podići svijest o okolišu i održivom razvoju, obilježiti značajne datume zaštite okoliša i prirode u svrhu štićenja i promoviranja zaštite okoliša, informiranja i edukacije građanstva i promoviranja održivog razvoja, osvješćivanja građanstva o važnosti zaštite okoliša i prirode.

Udruga u cilju unaprjeđenja zaštite okoliša i održivog razvoja želi u predstojećem razdoblju pridonijeti provedbi mjera zaštite okoliša i održivog razvoja predviđenih nacionalnim, regionalnim i lokalnim strateškim i operativnim dokumentima. Društveno područje djelovanja projekta je zaštita okoliša i održivi razvoj", rekao je voditelj projekta, Marko Perković.

Ivana Solar

Inspiracija - izložba o stripu i umjetnosti
“Obnovimo našu Zemlju” službeni je ovogodišnji slogan Dana planeta Zemlje čiju su važnost istaknuli i organizatori radionice. Također, kako je istaknuto, povod radionici bila je i izložba “Nastavit će se... Strip i vizualna kultura u Hrvatskoj”. “Razmišljali smo što dati djeci da izrade, a da im pružimo priliku izraziti se što bi oni napravili za planet Zemlju. Ponukani izložbom o stripu i vizualnoj kulturi, došli smo do zaključka da će djeci biti zanimljivo izraditi superjunake, poput onih iz stripova. Djeca su zadatak odlično prihvatila, bili su jako kreativni, rekla je Kasja Vukić iz Muzeja likovnih umjetnosti.
Možda ste propustili...

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

LABORATORIJ ZA HUMANU REPRODUKCIJU

Očekuju još veći uspjeh u liječenju neplodnosti

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

Najčitanije iz rubrike