Sport
NEMILE SCENE NAKON ISPADANJA IZ BUNDESLIGE

Igrači Schalkea bježali od bijesnih navijača
Objavljeno 21. travnja, 2021.
Nogometaši Schalkea 04 su i "matematički" ispali iz Bundeslige nakon poraza od Arminije Bielefeld, a nakon što su se vratili u Gelsenkirchen, na stadionu Veltins Arena čekali su ih bijesni navijači.

Njemački mediji pišu da se momčad Schalkea vratila s gostovanja nekoliko sati nakon završetka utakmice, a na stadionu ih je nešto prije ponoći čekalo između 500 i 600 ljutitih navijača koji su tražili objašnjenje za loše igre. Igrači i stručni stožer dobili su informaciju da ih čekaju navijači, no odlučili su doći na stadion i suočiti se s nezadovoljnicima.

U početku je sve bilo mirno, igrači i trener su objašnjavali što se sve ove sezone događalo, a potom su uslijedile uvrede na račun pojedinih igrača, a onda je nastao kaos iako je na "sastanku" igrača i navijača bila prisutna policija. Grupa huligana gađala je igrače pirotehničkim sredstvima, a onda su ih počeli juriti oko stadiona kako bi se fizički obračunali.

Na snimku koji se proširio društvenim mrežama vidi se kako navijači trče za igračima, a posebno se čuju uvrede upućene napadaču Marku Uthu. Neki od igrača ostali su u autobusu, a oni koji su izišli razgovarati morali su bježati.

Nakon što su se navijači razišli, igrači i stručni stožer još su neko vrijeme ostali na stadionu, a onda su otišli svojim kućama.

Schalke je u priopćenju osudio ponašanje grupe navijača, a policija je pokrenula istragu. Neki mediji pišu da su, ipak, pojedini igrači dobili udarce od navijača te da se radi o lakšim ozljedama.

- Unatoč razumljivim frustracijama i bijesu zbog ispadanja u Drugu ligu, ne možemo prihvatiti fizičko ugrožavanje igrača i osoblja kluba. Klub osuđuje takvo ponašanje - stoji u priopćenju Schalkea. I. Li.
Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

Najčitanije iz rubrike