Sport
DRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA

Nogometaši iz Bijelog Brda sad sa samog vrha gledaju drugoligašku konkurenciju
Objavljeno 22. travnja, 2021.

Preostale utakmice 27. kola Druge HNL igrane u srijedu nisu imale utjecaja na izgled vrha tablice, dan ranije zauzeo ga je BSK minimalno svladavši u derbiju Hrvatski dragovoljac (1:0) te tako preskočivši Zagrepčane iz Sigeta i zajedno s njima načinio odmak od konkurencije.

Jesenas na “Rođinom” stadionu nije bilo pobjednika (1:1), a u utorak je bljesak pričuvnog kapetana Bojana Gvozdenovića ispisao 86-godišnju povijest nogometa u Bijelom Brdu smjestivši taj klub na lidersku poziciju drugoligaškog ranga. Za onaj elitni “žuto-plavi” nisu tekuće sezone tražili licencu, ali će se o tome za sljedeću sigurno razmisliti jer su stvorene pretpostavke za viši rang. Najvidljivije na travnjaku, gdje momčad trenera Tomislava Steinbrücknera redom ruši prepreke, a posebice u proljetnom nastavku prvenstva u kojem su doživljena dva poraza i upisan jedan remi te zabilježeno čak sedam pobjeda uz čiji učinak BSK kompletnu konkurenciju gleda s vrha. Preuzeo ga je upravo od “dragovoljca” koji je demonstrirao zašto rijetko gubi, ali kako je i domaćin odličan, vidio se vrlo ozbiljan, profesionalni nogomet visokog ritma i organizacije uz začin već spomenutog Gvozdenovića, koji je donio BSK-u pobjedu.

- Nedvojbeno je da sada živimo najljepše dane do kojih smo došli ozbiljnim te stručnim radom uz koji je kompletna svlačionica “kliknula” te na krilima takve atmosfere gledamo sve s vrha. Zasluženo, jer postignuti rezultati u 27 odigranih utakmica nikako ne mogu biti slučajnost, a što je mogla i šira javnost, posredovanjem kamera HNTV-a, vidjeti u sučeljavanju s Hrvatskim dragovoljcem, momčadi koja je i nadalje najozbiljniji kandidat za prvoligašku društvo. Bila je to iznadprosječna drugoligaška utakmica u kojoj su oba sastava držala viskom ritam tijekom 90 i nešto minuta. Otišle su na našu stranu, a neizmjerno sam sretan što sam odlučio jednu od važnijih utakmica BSK-a - u dahu je Gvozdenović prepričao uspješnu derbi epizodu. “Žuto-plavima” u subotu slijedi novi derbi, ovaj put (i) lokalnog predznaka budući da ih put vodi u susjedni Gradski vrt na ogled s drugom momčadi Osijeka...

- Lijepo je na vrhu i ne silazi nam se s njega, tako da u susjedstvo dolazimo s ambicijom očuvanja stečenog statusa. I uz argumente traženja nove pobjede za koju je formula jasna, a to je davanje maksimuma svih kojima trener ukaže prigodu - optimistički je zaključio taj izdanak Akademije “Krpan&Babić” koji će u subotu, vjerojatno, dobiti novu ulogu budući da se na mjesto desnog beka vraća Patrik Periša, koji je ogled s “dragovoljcima” preskočio zbog žutih kartona.

Dražen Lekšan
Zauzimanjem prvog mjesta na tablici Druge HNL dosegnut rezultatski klupski zenit u 86 godina postojanja
Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

NEUGODNO ISKUSTVO ALBANCA

Hysaju se u vožnji zapalio automobil

MALA ODBOJKA NA REGIONALNOJ RAZINI

Rivalima motiv za dalje, Mursi primat

Najčitanije iz rubrike