Novosti
NA IZBORE S LISTOM ZA GRADSKO VIJEĆE

Umjesto Glavaša, na čelu HDSSB-a Završki
Objavljeno 21. travnja, 2021.
I HDSSB ide na lokalne izbore, najavljeno je iz stranke, no neće ju predvoditi aktualni predsjednik i osnivač Branimir Glavaš, nego Ivica Završki, na kojega je Glavaš prenio sve ovlasti predsjednika do održavanja redovitog izbornog sabora stranke u rujnu ove godine. Na ovakvo rješenje Glavaš se odlučio isključivo zbog privremene spriječenosti sudskim postupkom koji u njegovu slučaju traje već punih 16 godina.

- Ne mislim ići na izbore i što ću onda paradirati kao predsjednik. Pozvao sam se na članak 26. stranačkog statuta koji mi daje mogućnost prenošenja svih ovlasti na ovlaštenog povjerenika do održavanja izbornog sabora. Još smo zimus razmišljali da Završki preuzme vodstvo stranke, ali zbog epidemiološke situacije morali bismo mijenjati statut te smo, i radi lokalnih izbora, odlučili primijeniti ovu mogućnost - kazao je Glavaš.

Tako je ovlašteni povjerenik HDSSB-a Ivica Završki najavio da će stranka na lokalne izbore izići s listom za Gradsko vijeće Osijeka kao i u nekim jedinicama lokalne samouprave dok je još uvijek otvorena mogućnost i sastavljanja liste za Skupštinu Osječko-baranjske županije.

- Ni to nismo još potpuno isključili, ali smo fokusirani na grad Osijek, gdje nam je cilj ući u Gradsko vijeće. Nećemo podržati ni jednog od predloženih kandidata u prvom krugu izbora za gradonačelnika Osijeka, a za drugi ćemo krug još o svemu razmisliti - poručio je povjerenik HDSSB-a s ovlastima predsjednika Ivica Završki. T.Prusina
POLITIČKA MIROVINA U RUJNU?
Bude li sve išlo po planu Branimir Glavaš bi tako u političku mirovinu mogao u rujnu ove godine kada bi ga na izbornom Saboru stranke na mjestu predsjednika zamjenio Ivica Završki. No, Glavaš i dalje najavljuje borbu za reformu hrvatskog pravosuđa te poručuje kako će o tome svakako razgovarati i sa Zdravkom Mamićem kada se uskoro nađe u Hercegovini. Glavaš naime kaže kako je hrvatsko pravosuđe najveći problem u državi, a po njemu, najveći je krivac za to Državno sudbeno vijeće “koje trguje izborom sudaca”.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike