Regija
DRŽAVNI TAJNIK U MINISTARSTVU TURIZMA I SPORTA U ĐAKOVU

Sve je spremno za projekt Društveno-teniskog centra
Objavljeno 21. travnja, 2021.
ĐAKOVO


Radni sastanak s gradonačelnikom Marinom Mandarićem, a potom u pratnji domaćina obilazak dijela sportskih terena te razgovor o spremnim projektima za nova ulaganja u sportsku infrastrukturu, među kojima je i oko 25 milijuna kuna vrijedan Društveno-teniski centar što je predviđen na prostoru Teniskog kluba Đakovo, obilježili su jučerašnji posjet državnog tajnika u Ministarstvu turizma i sporta Tomislava Družaka Đakovu. U pratnji domaćina obišao je oba stadiona HNK-a Đakovo-Croatia, gdje ga je s radom kluba i ulaganjima upoznao predsjednik Ivan Mikulić. Mandarić je gosta upoznao i s realiziranim projektima poput uređenja unutrašnjeg prostora i tribina na nogometnom stadionu Croatia 1971, u što je uloženo 2,2 milijuna kuna. Spomenut je i projekt gradnje malonogometnog terena s umjetnom travom od 1,3 milijuna kuna na stadionu Đakovo, za što je Središnji ured za šport odobrio 484.500 kuna. Mandarić je podsjetio i na ulaganja Grada u gradnju svlačionica na stadionu NK-a Slavonac Đurđanci od 200.000 kuna te na ulaganje od 470.000 kuna u proširenje prostora selačkog NK-a Omladinac. Družak je obišao i teren Odbojkaškog kluba Đakovo u sklopu Gradskih bazena, gdje je s Draganom Božićem razgovarao o mogućnostima izgradnje novih terena za odbojku na pijesku, za što se priprema projekt koji će biti prijavljen resornom ministarstvu za sufinanciranje.


Posjet Đakovu Družak je zaključio na terenima TK-a Đakovo čiji ga je predsjednik Mišo Mesić videoprezentacijom upoznao s projektom gradnje Društveno-teniskog centra, za koji je dokumentacija spremna, ishođena je građevinska dozvola i izvedbeni projekt. "Čim se otvore prvi javni pozivi iz EU fondova", rekao je Mandarić, "projekt će biti apliciran."
- Iznimno smo sretni što se diljem Lijepe Naše ulaže u sportsku infrastrukturu s obzirom na važnost tjelesne aktivnosti, te je takvo ulaganje važno za osiguravanje uvjeta vrhunskim sportašima, ali i svim rekreativcima za bavljenje sportom. Ministarstvo turizma i sporta je preko natječaja za sufinanciranje gradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina sufinanciralo izgradnju malonogometnog terena s umjetnom travom, čime je Đakovo postalo bogatije za još jedan sportski objekt. Upravo su Stadion Đakovo, te teren za odbojku i teren za tenis primjer koliko je ulaganje u sportsku infrastrukturu pridonijelo razvitku sporta grada u srcu Slavonije - poručio je jučer iz Đakova Družak. S. Župan
Možda ste propustili...

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

Najčitanije iz rubrike