Osijek
OTVORENA KREATIVNA RIZNICA

Bogati programski sadržaji dostupni na FB-u i YouTubeu
Objavljeno 21. travnja, 2021.
Sedma Kreativna riznica naslovljena temom Kreativno meandriranje svečano je otvorena u srijedu (21. travnja) 2021., na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, na Svjetski dan kreativnosti i inovativnosti. U skladu s preporukama Stožera civilne zaštite, na ovogodišnjoj se Kreativnoj riznici uživo susreću samo izlagači, ali svi programski sadržaji dostupni su zainteresiranoj javnosti s obzirom na to da se prenose uživo putem mrežne stranice Kreativne riznice i društvenih mreža, a nakon događanja dostupni su na Facebooku Kreativne riznice i YouTube kanalu Instituta Andizet.

Na podnevnom su se otvorenju Kreativne riznice u nastavnoj dvorani Vladimira Preloga Ekonomskog fakulteta u Osijeku, prenamijenjenoj za prijenos slike, javnosti obratili dekan Boris Crnković, prodekanica Sunčica Oberman-Peterka, predsjednica Programskog odbora Josipa Mijoč i profesorica Jasna Horvat.

Dekan Crnković pozdravio je pratitelje okupljene na društvenim mrežama naglasivši kako se sedma Kreativna riznica organizira u 2021. godini koju je UNESCO na svojoj 74. Općoj skupštini proglasio godinom Kreativne ekonomije za održivi razvoj. Prodekanica Oberman-Peterka uočila je kako su se nastavne vještine poučavanja "na daljinu“ primijenile i u organizaciji simpozija zbog kojega je nastavna dvorana prenamijenjena u TV studio. Oberman-Peterka naglasila je prošlogodišnji doseg s više od 70.000 pregleda i izrazila očekivanje kako će ove godine ukupan doseg pregleda simpozijskih sadržaja nadmašiti prošlogodišnji. Josipa Mijoč, u ulozi simpozijarha (upravitelja simpozijem), izvijestila je o sudjelovanju 80 simpozijata (izlagača) raspoređenim u četiri simpozijska dana i 41 programski sadržaj. Izvrsnu je suradnju sa studentima naglasila Jasna Horvat, navodeći kako je dvadeset rizničara (studenata volontera) svakodnevno sudjelovalo u pripremi simpozija, čime su usavršavali praktične vještine i teorijska znanja.

Glas Slavonije medijski je pokrovitelj Kreativne riznice.
I. Rab Guljaš
80

izlagača

4

simpozijska dana

41

programski sadržaj
Najčitanije iz rubrike