Crna kronika
RECIDIVISTI SU KONSTANTA NA SLAVONSKIM CESTAMA

Nema vozačku, odmah ide u zatvor
Objavljeno 22. travnja, 2021.
Recidivisti, iako su svjesni da ih čekaju visoke novčane kazne, pa i zatvor, ako ih se uhvati, i dalje divljaju slavonskim prometnicama. U Požeško-slavonskoj županiji u utorak ih je zatečeno dvoje. Oko 7.50 sati, u mjestu Kadanovci, prometni su policajci u redovitoj kontroli prometa zatekli 30-godišnjeg vozača koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao Volkswagenom đakovačkih registracijskih oznaka. Kada je policajcima javljeno da je 30-godišnjak višestruki počinitelj prometnih prekršaja, odmah je uhićen i priveden u Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi. U brzom prekršajnom postupku određeno mu je 15 dana zatvora, a protiv njega podnesen je i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Također mu je privremeno oduzet automobil, a o čemu je obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.


U Lipiku je u utorak, oko 19 sati, u Slavonskoj ulici za upravljačem auta zaustavljen 37-godišnjak, i to dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije. Osim toga, u krvi je imao 2,59 promila alkohola. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 37-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije gdje se trijeznio, a u srijedu je doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru.


Novogradiški su policajci zabilježili u utorak opasan događaj na autocesti A3. Oko 19.25 sati, policajci su iz prometa isključili i uhitili 18-godišnjaka koji se kretao autocestom u suprotnom smjeru. Naime, 18-godišnjak je upravljao automobilom (bosansko-hercegovačkih nacionalnih registracijskih oznaka) te se kretao južnom dionicom autoceste A3 od istoka prema zapadu. Policajci su ga odmah isključili iz prometa i kazneno prijavili.

U prvim minutama srijede, na odmorištu Dragalić, pokraj autoceste A3, policajci su zaustavili automobil njemačkih oznaka kojim je upravljao 29-godišnjak. Pritom je utvrđeno da 29-godišnjak nema položen vozački ispit i da je pijan, naime, u krvi je imao 1,93 promila alkohola. Prvo je odveden do liječnika koji je policajcima rekao da je 29-godišnjak spreman za triježnjenje, pa je prenoćio u policiji. M.Bugarić
Možda ste propustili...

PROMETNA NESREĆA U JUGOVU POLJU

Unesrećenog iz vozila spašavali vatrogasci

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri